HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Haziran 2021 Cumartesi Saat: 07:45

EURO 2020’NİN ‘EN’LERİ

Türkiye’nin hayal kırıklığı yaşattığı EURO 2020nin grup aşamasının enleri belirlendi. İşte şu ana kadar tamamlanan 36 maçta göze çarpan istatistikler. EN ERKEN GOL İsveç-Polonya maçının 81. saniyesinde rakip ağları sarsan Em
EURO 2020’NİN ‘EN’LERİ

Türkiye’nin hayal kırıklığı yaşattığı EURO 2020'nin grup aşamasının 'en'leri belirlendi.

İşte şu ana kadar tamamlanan 36 maçta göze çarpan istatistikler.

EN ERKEN GOL

İsveç-Polonya maçının 81. saniyesinde rakip ağları sarsan Emil Forsberg, EURO 2020`nin en erken golüne imza attı. Forsberg`in bu golü ayrıca Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin en erken atılan 2. golü olarak kayıtlara geçti. Avrupa Futbol Şampiyonası tarihindeki en erken gol ise Rus Dmitri Kirichenko`ya ait. Kirichenko, EURO 2004`te Rusya-Yunanistan maçının 65. saniyesinde fileleri havalandırmıştı.

EN GEÇ GOL

Ay-yıldızlı milli takımımız ile Galler arasında Azerbaycan`da oynanan maçın 90+5`inci dakikasında topu filelerimize gönderen Connor Roberts, takımını 2-0 öne geçirdi ve grup aşamasının en geç golüne imza attı.

EN ÇOK GOL YİYEN TAKIMLAR

İtalya`ya 3-0, Galler`e 2-0 ve İsviçre`ye de 3-1 mağlup olan Ay-yıldızlı milliler, kalesinde tam 8 gol gördü. Avusturya`dan 3, Hollanda`dan 3 ve Ukrayna`dan 2 gol yiyen Kuzey Makedonya da bu alanda turnuvadaki en kötü istatistiği Türkiye ile paylaştı.

EN AZ GOL YİYEN TAKIMLAR

İtalya A, İngiltere ise D Grubu`nu 3 maçta da gol yemeden zirvede tamamladı.

EN ÇOK KURTARIŞ YAPAN KALECİ

Uğurcan Çakır, Stole Dimitrievski ile beraber en çok gol yiyen iki file bekçiden biri olmasına karşın A Milli takım kalesinde çıktığı 3 maçta yaptığı 18 kurtarışla, aynı zamanda en fazla golü önleyen kaleci olarak da göze çarptı. Uğurcan`ı takip eden Dimitrievski`nin kurtarış sayısı ise 14.

EN ÇOK GOL ATAN TAKIM

Ukrayna ve Kuzey Makedonya`ya 3`er, Avusturya`ya ise 2 gol atan Hollanda, toplamda kaydettiği 8 golle bu alandaki istatistiğin zirvesinde.

EN FARKLI GALİBİYET

Slovakya’yı 5 farklı mağlup eden İspanya, bu sonuçla EURO 2020`de şu ana kadar en farklı galibiyete ulaşan ülke olmasının yanı sıra turnuva tarihinde de en farklı galibiyete imza atan 5 takımdan biri oldu.

EN GOLLÜ MAÇ

Tam 6 gole sahne olan ve Panzerlerin 4-2 üstünlüğüyle sona eren Almanya-Portekiz mücadelesi, turnuvanın grup aşamasının en gollü maçı olarak kayıtlara geçti.

EN ÇOK GOL ATAN FUTBOLCU

Neredeyse her maç bir rekor kıran; Macaristan ve Fransa`ya 2`şer, Almanya`ya ise 1 gol atan Portekiz`in yıldız forveti Ronaldo, kaydettiği 5 golle krallık listesinin zirvesinde yer alıyor.

FORMA GİYEN EN GENÇ FUTBOLCU

Polonya formasıyla İspanya maçında sahaya çıkan Kacper Kozlowski (17 yaş 246 gün), Avrupa Şampiyonası tarihinde forma giyen en genç oyuncu unvanını aldı. Kozlowski, rekoru kendisinden 6 gün önce Hırvatistan karşısında kıran İngiliz Jude Bellingham’dan (17 yaş 349 gün) devraldı.

FORMA GİYEN EN YAŞLI FUTBOLCU

Maarten Stekelenburg (38 yıl 9 ay), 3 grup maçında da Hollanda kalesini korudu. Tecrübeli isim böylelikle EURO 2020`de sahaya çıkan en yaşlı futbolcu oldu.

Anahtar Kelimeler : EURO, 2020’NİN, ‘EN’LERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız