HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Ocak 2017 Cuma Saat: 07:37

ÜNİVERSİTELERE GİRİŞTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) kısa cevaplı soruların yer alacağını açıkladı. ÖSYMden yapılan açıklamada, ayrıca öğretmenlik programlarının tamamıyla İlahiyat programının ÖSYM
ÜNİVERSİTELERE GİRİŞTE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

ÖLÇME, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) kısa cevaplı soruların yer alacağını açıkladı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, ayrıca öğretmenlik programlarının tamamıyla İlahiyat programının ÖSYM ile öğrenci alacağı bildirildi.

 

ÖSYM tarafından 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzu yayımlandı. Kılavuza göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirilecek. 

 

 

Adaylar, saat 10.00'da başlayan sınavlarda saat 09.45'ten sonra; saat 14.30'da başlayan sınavlarda saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacak. LYS'lerde kısa cevaplı sorular yer alacak. LYS-1'de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacak.

 

Öğretmenlik programlarında baraj puan 240 bin olarak belirlenirken, öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacak. Öte yandan açıköğretim önlisans ve lisans programlarına da puan türü konulduğu ve puan türünün, programın örgün programdaki puan türü ile aynı olduğu belirtildi. (Ordu Yeni Haber)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız