HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İŞTE “UTANÇ” TABLOMUZ…

20 Mayıs 2018 Pazar Saat: 11:20

Türkiye’nin suç haritası çıkarıldı! Utanç tablosu en üst seviyede oldu. Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nün 2017 yılı verileri, Türkiye'nin utanç tablosunu ortaya koydu.

Buna göre, malvarlığına karşı işlenen suçlar, tüm suçlar arasında ağırlıklı yer tuttu. Bu suçların yüzde 35,7'sini hırsızlık oluşturdu. Hırsızlığı yüzde 22 ile dolandırıcılık, yüzde 17,7 ile mala zarar verme, yüzde 3,1'le yağma izledi.

Bakanlığın istatistiklerinde, vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçların büyük bölümünün tehdit olduğu belirtildi. Tehdit kararı verilen dosyaların tüm davalar içindeki oranı yüzde 64,1 oldu.

Benim ayrıca edindiğim ve derlediğim bilgilere göre; 2017 yılında 89 bin 725 dosya cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar kapsamında incelendiği ortaya çıktı. Şüpheliler hakkında 2017'de verilen toplam 89 bin 725 kararın 33 bin 441'inin çocuğa karşı işlenen cinsel istismar olduğuna tanık olduk. Bu rakamın tüm zamanların en üst seviyesi olduğu belirtildi.

Cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçların yüzde 37'sini ise "çocuk istismarı" oluşturdu. Bu kapsamda değerlendirmeye alınan dosyaların 9 bin 478'inde, "kovuşturmaya yer yoktur" kararı verildi. 17 bin 483 dosya, sanığın reşit olmayan bireyle cinsel ilişkiye girdiği tespitiyle değerlendirilirken, 14 bin 363 dosya "kovuşturmaya yer yoktur" denilerek kapatılmış.

Çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerine açılan davalardaki en fazla yoğunluk gösteren suç türünü yüzde 45'le malvarlığına karşı işlenen suçlar oluşturdu. Bunu sırasıyla yüzde 18 ile hürriyete karşı, yüzde 12 ile vücut dokunulmazlığına karşı işlenen suçların da takip ettiği aldığım diğer bilgiler arasında yer aldı.

Bu utanç bize ne kadar yeter? Bilmiyorum ama memleketin iyi halde olmadığı da yeterince açık ve aleni değil mi? Hırsızlık, dolandırıcılık, mala zarar verme, yağma, cinsel istismarlar, çocuk istismarları, hürriyeti yoksun kılmalar, almış başını gidiyor. Dağ başını duman almış, yüzümüzde ar, vicdanımızda haya, merhamet, Allah korkusu kalmamış…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları