HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SİYASETE JAPON PAZARI MI KURULDU!?

7 Ağustos 2018 Salı Saat: 09:35

Türkiye’de siyaset nereye gidiyor. Gün geçtikçe parti içi kavgaların ayyuka çıkması nedeniyle seçmen de bunlar mı Türkiye’yi yönetecek? Diye sorarak tığ geçmeye haklı olarak devam ediyorlar. Bir kere siyaset basiretlik ve erdemlik ister. Siyaset sabır, özgüven ve inanmakla iktidarlığı kazandırır. Bizim muhalefettekilerin çok şükür iktidar olma hevesleri olmadığı içinde zaten atı alan Üsküdar’ı geçmiyor mu?

Partileri puzzlle tahtasına çevirmişler mübarekler. İsteyen istediği at koşturuyor, istediği gibi taş oynatıyor, ondan sonra olmadı, haydi sil yeni baştan bu puzzlle kuracağız zihniyetiyle uğraşıp duruyorlar.

Değişim meğişim bahane, koltuk şahane öyle değil mi? Öbür taraftan dün doğdum, bekleyin ülkenin kaderini değiştirmeye geliyorum diyerek parti kurun, bugün ben küstüm bırakıp gidiyorum, üç gün sonrada aman kaçtı gitti demesinler diye ben geri geldim anlayışı var karşımızda.

İrili, ufaklı bütün muhalefet partilerini bir torbaya toplasan bir iktidar partisi kadar etmiyorlar. Bu zihniyet anlayışı Türk siyasetine ve siyaset ahlakına çok büyük darbe vuruyor, hanımların, beylerin haberi yok. İçinde envaın çeşit oyuncak bulunan Japon Pazarı Dükkanları gibi olmuş bizim muhalefet partileri.

Kimse kusura bakmasın, hele ki asırlık bir partiyi bir biblo gibi, bir çanak, bir tablo gibi bir gardırop eşyası gibi değişim adı altında kimsenin değiştirmeye gücü yetmez. Zihinler değişsin, ufuklar genişlesin, hedefler büyüsün, önce bayrak, vatan, millet, devlet şiarınız yükselsin, gayeniz iktidar olsun ki, sizde ki bu değişikliği de seçmen zaten fark eder.

Üyeleri, delegeleri birbirine düşürmek marifet değil. Marifet birleştirici ve uzlaştırıcı olmaktadır. Diğer yandan da bugün küstüm, yarın yokum, öbürgün bakarız zihniyetinin de Türk siyasetinde bugüne kadar hiç karşılığı olmamıştır. Bundan sonrada olmayacaktır. Herkes adımını ona göre atmalı. Siyaset ya hep, ya hiçtir. Unutmayın! Siyaset çöplüğüne düşenlerin bir daha yaşama şansı da olmaz. Seçmen çöpün yolunu tutmadan toparlanın gari…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları