HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

VİCDANSIZLAR!..

2 Ocak 2019 Çarşamba Saat: 09:38

Ordu’da sokak hayvanlarına karşı uygulanan canice vahşetlerin ardı arkası kesilmiyor. Sokak hayvanlarına yönelik uygulanan vicdansızlık artık hat safhaya geldi.

Bazı ilçelerde ve Altınordu ilçe merkezde peş peşe yaşanan vahşetler vatandaşları endişeye sevk ediyor. Son olarak önceki gün bir köpeğin başı vahşice kesilerek Organize Sanayi Bölgesinde bir çöp konteynırının yanına bırakıldı.

Tedirginliğini gizleyemeyen halk deyim yerindeyse adeta diken üstünde, bıçak sırtında yaşamaya başladı. Öyle ki artık akşam ve gecenin ilerleyen saatlerinde Ordu’da sokağa çıkmak artık pek tekin gözükmüyor.

Çünkü bu vicdansızların artık zaman mefhumu da yok. Olsaydı şehrin neredeyse tamamına yakını kameralarla gözetlenirken, ne hikmetse bu vicdansızların kameralara yakalanmaması da çok enteresan geliyor bana.

Bugüne kadar sokak hayvanlarına karşı işlenen bütün vahşice olayların fail veya failleri hala gün yüzüne çıkmadı. Çıkarılamadı. Kim bu vicdansızlar? Kim? Bu cesareti nereden buluyorlar? Şehrin göbeğinde hayvanı katledip çöp konteynırının yanına nasıl bırakabiliyorlar? Hiç mi bir gören, bir duyan olmadı? Bu nasıl bir zulümdür? Bunun izahını insanlık adına kim yapabilecek?

Birileri bunu bir hastalık olarak görebilir. Ben bunu asla tasvip etmiyorum. Hayvana işlenen bir vahşet, bir zulüm, bir vicdansızlık artık hastalık olarak çıkmıştır. Bunun başka bir izahı olmalı. Böyle vicdansızları sorgusuz sualsiz aynı işledikleri suç ile cezalandırmak en doğrusudur.

Bu ülkede hayvanlara uygulanan tecavüzleri, şiddetleri, işkenceleri, ve vahşice işlenen katliamları başka türlü yasalandırmak gerekiyor artık. Bu vicdansızların anladıkları dilden konuşma zamanı geldi. Başka türlü bu zulme dur demek pek kolay gözükmüyor. Umarım bu zulüm son zulüm olur.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları