HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

“EYT” YASASINI NEDEN ÇIKARMIYORSUNUZ?

14 Şubat 2019 Perşembe Saat: 09:50

Emeklilikte Yaşa Takılanların çilesi hala sürüyor. İktidar partisi maalesef binlerce mağdurun bu önemli sorununa sıcak bakmıyor. İttifak ortağı MHP’nin, ana muhalefet partisi CHP’nin ve İYİ Partinin de meclise sunduğu teklifleri AK Parti ne hikmetse elinin tersiyle geri itiverdi.

Oysa binlerce mağdurun yarısı zaten kamuda çalışan kesim. Diğer yarısı da emekli olup, çalışmaya devam edecek olanlar. Yani burada hükümetin zaten bir kaybı yok iken, nedendir bilinmez ama bu yasanın çıkmaması içinde elinden geleni yapan bir anlayış var karşımızda.

Şimdi sormak lazım değil mi? Türkiye’de yaklaşık 3.5-4 Milyon Suriyeli ve mültecilere her ay maaş ver, eğitim bedava, sağlık bedava, sosyal yaşam hakları bedava hazineye milyarlarca Lira külfetleri var. Ama misafirimiz anlayışıyla, insanlık anlayışıyla, el aleme örnek olacağız anlayışıyla, önce canan sonra can anlayışıyla elin mülteci ve Suriyelisine kol kanat olurken, kendi canımızdan olan EYT’liye de ben tasarruftayım, yokluktayım, kıtlıktayım, susun ve oturun aşağıya sıkın biraz daha dişinizi, sıkın biraz daha kemerinizi diyen bir anlayışla karşı karşıyayız şimdi.

Bir hiçbir hak ve hukuka karşı izah edilecek bir durum değil. Kendi yaramızı sarmadan elin yarasını sarmak ve bu yaranın bedelini de yarasını saramadığın vatandaşın cebinden çıkarmak “HAK” değil. Bu bir kul hakkına girer, bir vebale girer. Oyunu namusu diye belleyen ve sana teslim eden vatandaşın bu dramına artık bir son verin. İster oy versin ister vermesin önce kendi milletinin önceliklerini esas almanız gerekmiyor mu?

Emeklilikte yaşa takılanların Türkiye genelinde sayısal çoğunlukları çok azınlıkta olmasına rağmen ve hükümetin kaybedeceği hiçbir şey yok iken, Hazine Bakanlığının veya Maliyenin sus pus olması da ayrı bir merak konusu. Kardeşim çıkın deyin ki, biz şu veya bu gerekçelerle bu yasayı çıkarmıyoruz. Neden bir şey demiyorsunuz? Bence bu konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eni konu bir daha inceleyip seçim öncesi veya arifesinde EYT’yi geçirdik diyerek bu müjdeyi vermesi lazım. Bekleyip göreceğiz İnşallah…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları