HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

HESAPLAR, KİTAPLAR ALT ÜST OLDU!..

23 Şubat 2019 Cumartesi Saat: 23:31

Ordu, tarihinin en büyük yerel seçimlerinden birini bu kez 31 Mart 2019’da yapılacak olan mahalli ve yerel idareler seçimlerinde yaşayacak. Siyasi partilerin özellikle Büyükşehir Belediye Başkan adayları da bunu gösteriyor zaten.

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in birlikte yola çıktıkları davada bu kez karşı karşıya gelmeleri, Ordu’da büyük bir rekabete neden olacağı artık kaçınılmaz oldu. AK partide 13 yıl önemli mevki ve konumlara gelen İdris Naim Şahin, 2013 yılında partisinden istifa etmişti.

Popülerliğini koruyan Şahin, 2014-2015 yerel ve genel seçimlerinde sessizliğini korurken, 2019’da bu sessizliği bozarak Saadet Partisinden Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Orduluların beklentilerine ve teveccühüne kayıtsız kalmayacağını önceden de açıklayan Şahin, bugün büyük bir karşılama töreni ile Ordu’ya geliyor.

Ordu’da halkın sevgisini ve sempatisini kazanan iki güçlü aday AK Partili Mehmet Hilmi Güler ve Saadet Partili (SP), İdris Naim Şahin’in ilçe belediye başkan adaylarına da seçimlerde etki edeceği tahmin ediliyor. Meclis üyesi adaylıklarını da büyük bir titizlikle hazırlayan AK Parti ve Saadet Partisi bu seçimde hataya yer vermeyecekleri kanaati doğurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Partide ittifak halinde seçimlere gidiyor. CHP’nin Büyükşehirde işinin çok zor olduğunu dile getiren vatandaşlar, Altınordu’da da iyimserliğini korumaya çalışan taraf oldular. Şimdi bütün hesaplar, kitaplar tamda alt üst oldu.

Çünkü AK Partiden ayrılan ve istifa edenler, MHP’den çözülenler, CHP ile İYİ Partiden yolları ayıranlar bana göre bu seçimlerin galibini belirleyecek taraf olacaklar. Bu kesim kimi kucaklar bilinmez ama bu kesimi koluna takıp gönlünü alanda sandıktan galip çıkar diye düşünüyorum.

Cumhur İttifakından da, Millet İttifakından da irili ufaklı diğer siyasi partilerin seçmenlerinden de oy alabilecek kapasitesi olan, bana göre seçiminde galibi olacaktır. Görünen köy artık kılavuz istemiyor.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları