HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DEVLETİN ZEKATI!..

1 Mayıs 2019 Çarşamba Saat: 17:03

Bu yıl Ramazan ayında 'Kardeşini Unutma Beklenen Sensin' ve 'Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin' sloganıyla zekat ibadetini gündem yaptıklarını belirtti Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dün Ordu’da. Erbaş, Fatsa’da yaptığı konuşmada; “Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı, ülkemizde ve dünyanın her yerinde açlık, doğal afet, savaş ve şiddetin yaşandığı kriz bölgelerindeki milyonlarca kardeşimize insani yardım götürmektedir.

Milletimizin zekat ve bağışlarını vermek için gerçek muhtaçları ve güvenilir kurumları aradığı bir dönemde başkanlığımız, vatandaşlarımızın zekatlarını da büyük bir titizlik, duyarlılık, şeffaflık içinde, emanet bilinciyle, gerçek sahiplerine ulaştırmaktadır” diye konuştu.

Biliyoruz ki, Ramazan ayı bir ibadet, kulluk, tefekkür ve muhasebe mevsimidir. Kim tarafından ve hangi isim adı altında yapılıyorsa yapılsın, ibadetin ruhuna uymayan, orucun hikmetiyle bağdaşmayan, Ramazan ayını bir eğlence ve etkinliğe dönüştüren faaliyetlerle bu kutlu zamana gölge düşürmemek lazım. Aynı görüşleri Erbaş’ta dile getirdi.

Tabi biz basın camiası olarak da Gazete, Televizyon, radyo ve diğer iletişim mecralarında Ramazan, oruç ve İslam ile ilgili program yapanlar, her türlü hurafe ve yanlışlıktan, gereksiz abartı ve gösterişten uzak kalmaları gerekiyor.

Çünkü, İslam'ın medeniyetler kuran ana yoluna, hakikat ilkelerine, akaid ve ahlak prensiplerine mutlaka bağlı kalınması gerekiyor. Bu noktada üzerimize düşen görevin bilinciyle topluma da o yönde mesaj vermeliyiz.

'Kardeşini Unutma Beklenen Sensin' sözüyle de iktidara bir atıfta bulunmak istiyorum. Madem ki hayırlı bir aya adım atmak üzereyiz. Bu ülkede memura, işçiye, emekliye, esnafa yapılacak en büyük zekatta maaşların iyileştirilmesi olur.

Özellikle emekli maaşlarında ki uçurum bir an önce eşitlenmeli. Şu intiba yasasını çıkarırsanız büyük bir zekat vermiş olursunuz kendi vatandaşınıza. Haydi o zaman ne duruyoruz. Hiç vakit kaybetmeden 'Kardeşliğimiz Zekatla Bereketlensin' mi? Neden olmasın? Devletin zekatı da makbul ve Allah katında da kabul olur. Değil mi?

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları