HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DÜN DÜNDE KALDI AZİZİM…

25 Kasım 2019 Pazartesi Saat: 08:06

Dün 24 Kasım Öğretmenler Günü idi. Ordu’da da çeşitli etkinlik, kutlama ve yapılan bazı açıklamalarla öğretmenlerin sorunlarına yönelik tepkiler de peş peşe gelmeye başladı. Öyle ki etkinlikler bu hafta içerisinde de sürecek gibi gözüküyor.

Dikkatimi çeken şey ise bir kesim öğretmen temsilcileri bugünkü hallerinden çok memnun oldukları ve geçmişe nazaran bugüne hamd ettikleri ortaya çıkarken bir kesim öğretmen temsilci gruplarının da öğretmenlerin ekonomik sıkıntılarına dikkat çekerek geçim standartlarının çok altında mücadele ettikleri dile getirildi.

Şimdi oturup düşünüyorum. 3-4 farklı STK’lardan gelen açıklamalara baktığımda bunların hepsi öğretmen, üç aşağı beş yukarı hemen aynı ücretleri almaktalar. Birisi hamd ediyor, diğeri kan ağlıyor. İktidar cenahı ise, hallerine şükretsinler, eskiden ek iş olarak öğretmenler, devlet memurları çıkıp limon veya simit satıyorlardı denildi.

Kim doğru, kim yalan söylüyor bilmiyoruz. Bildiğim tek şey ise eskiden devletin bir devlet memuruna limon ve simit sattırmak zorunda kalan yönetim ve yöneticilerine şimdi oturup saydırmanın bir anlamı yok. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı. Şimdi eğitim pazarının ne halde olduğunu da bilen biliyor zaten.

Sermayeleşen, ticarileşen bir eğitim sisteminde elbette öğretmenler aldıkları paraya göre hizmet verirler. Tıpkı sağlıkta olduğu gibi değil mi? Eğitimde kalitenin, sağlıkta kalitenin ve bir çok alanda kalitenin adından söz edemediğimiz bu yıllarda öğretmenlerin kutsiyetini de göz önüne alırsak, Türkiye’de hiç kimsenin yaşam standartlarının üzerinde yaşamadığını zaten göreceğiz.

Sonuç itibarıyla dün dünde kaldı azizim. Bırakın şimdi iyi ki limon, simit satmıyorlar demeyi, insanların refah payını daha ne kadar çok yükseltebiliriz? Bu soruyu sorun kendinize. Bakın bu ülkede hala Bin Lira ile geçinmeye çalışan milyonlarca bir emekli kesimi var. Bu para karşısında insan her şey satmaya razı olur değil mi? İşte kırılma noktası burada beyler! Dün dünde kaldı. Bugüne ve yarına bakın artık…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları