HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

FESTİVALİN ALASI!

30 Ocak 2020 Perşembe Saat: 10:32

Kabadüz, Akkuş ve Mesudiye ilçelerimizde Ocak ayı boyunca yapılan kar festivalleri, yapılan yatırım ve hizmetlerin boşa gitmediğini gösterdi. Ufak tefek eksiklikler, aksaklıklar olsa da önümüzde ki yıllarda bu festivallerin daha da iyiye gideceğine bir işaret oldu.

Ordu halkı festival kültürüne kar ile yeniden başladı. Yıllar öncesinden bir süre yapılan “Fındık Festivali” gibi İnşallah bu festivallerde ileri ki yıllarda yine gölgede kalmaz. Turizm adına heyecanlandığımız bu yıllarda, elimizde ki enstürmanları iyi değerlendirmek bizim elimizde olduğuna göre, festivalleri fırsata dönüştürmek içinde ayrıca program yapılması gerekir.

Kar festivali 3 ilçede de yoğun ilgi gördü. Zira bunu fındık, bal ve kivi gibi temel ürünlerimizle de taçlandırsak daha iyi olmaz mı? Bu sene start verebilir miyiz örneğin “Fındık Festivali”ne, Bal ve kivi festivallerine? Bu festival kültürünü geleneksel hale getirerek panayır havasında geçirsek, yerli de yabancı turistler de çok memnun kalırlar.

Bakın, Aralık-Mart ayları döneminde Kış Turizmi planlamalarında bu kar festivalleri şehrimize ayrı bir hava ve ahenk kattı. Nisan-Temmuz ayları arasında Kültür Sanat etkinlikleri, Temmuz-Ekim ayları arasında da Fındık ve Kivi festivalleri, Ekim-Aralık arasında da Bal Festivali süreci ne kadar da güzel ilerletiyor değil mi? Bunlara birde sağlık ve spor etkinlikleri de eklenirse bal börek olur.

Vali Seddar Yavuz’un, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in başlattıkları 3 ay değil, 12 ay Ordu sloganını heba etmememiz gerekiyor. 12 ay 365 gün eder. O halde 365 gün 24 saat fikir üretmek zorundayız.

Ben önce ortak akıl fikrinin olgunlaşmasından yanayım. Bütün bunlarda muvaffak olabilmemiz için siyaset üstü bir birlik ve beraberlik pekiştirmeliyiz. Geleceğimiz, umutlarımız ve yarınlarımız için ortak akıl ile hareket etmeye ihtiyacımız var.

Karşılıklı anlayış içerisinde her fikre saygı duymalıyız. Başka bir Ordu yok. Dolayısıyla noktayı da Orduluların sloganı ile koymak istiyorum. Her şey Ordu ve Orduspor için…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları