HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ORDU’DA KADIN İSTİHDAMI!

9 Haziran 2021 Çarşamba Saat: 08:13

Kadın istihdamı denilince ev hanımlarının ev ekonomisine katkı sunmaları için el emekleri ve göz nurlarıyla yapmış oldukları ürünleri kendilerine açılan Pazar yerlerinde satarak gelir elde etmeleri anlamına geliyordu eskiden.

Kadın istihdamı günümüz dünyasında ekonomik kalkınmanın önemli hedeflerinden değil midir? Bu kadar önemli bir hedefe kadın işgücünün dahil edilmemesi, istenmemesi ekonomik ve toplumsal sonuçlar doğurmaz mı?

Kadın istihdamı her zaman göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür. Ordu’da başlatılan istihdamının kalkınmadaki önemini de ele almaktadır. İlimiz ve Ülke nüfusumuzun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların nasıl göz ardı edildiğini ve kadınların işgücüne katılımının aslında büyük avantajlar doğuracağını Ordu olarak nihayet fark etmiş durumdayız.

Başta Ordu Valiliğinin Halk Eğitim Merkezi ve İŞ KUR üzerinden yürüttüğü proje ve hizmetler, bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile Altınordu Belediyelerinin hemen her alanda başlattıkları istihdam çalışmaları kadınlarımız için önemli bir avantaj oldu.

Bu istihdam çalışmalarında yalnız kadınlarımız değil, bazı önemli projelerde kadın-erkek birlikte istihdama kazandırılıyor. Böylece bir yandan Valilik kendisine bağlı kurumlar üzerinden bir yandan da belediyelerimiz üretken projelerle göz doldurmaya devam ederlerken aynı hassasiyeti Sivil Toplum Kuruluşlarından da (STK) beklemek sanırım haksızlık olmaz.

Bakın bir örnek vereyim. Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), kadınlara yönelik oluşturduğu birim ile yıllardır kadın istihdamına öncülük ediyor. Pandemiye rağmen çalışmalarını kesmeyen OTSO son iki yılda özellikle çikolata konusunda önemli mesafeler kat etti. Bugüne kadar birçok alanda hazırladıkları projeleri tamamlamayı başaran OTSO, bundan sonra ki süreçte de hedef artırmayı planlıyor.

STK’larında OTSO gibi istihdamın artırılmasına yönelik kadın birimleri kurarak destek vermeleri çok önemli bir adım olur. Bu çalışma ve hedefi yalnız Altınordu ilçemiz için değil 19 ilçemize yaymakta daha yararlı olur diye düşünüyorum.

Kırsalda ev ekonomisine katkı çok önem arz ediyor. Kırsalda kadınlarımızın pazarlarda sadece sebze, yoğurt ve süt satışlarının yanı sıra birçok alanda da mutfak ekonomisine girdi sağlamalarına vesile olmayı hedeflemek mümkün değil midir? Ordu’da kadın istihdamının önemi nihayet dank etti. Umarım bu faaliyetler 19 ilçede de karşılık bulur.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları