HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DENİZLERİMİZİ KİRLETMEYİN!

3 Temmuz 2021 Cumartesi Saat: 08:20

Deniz mevsiminin hareketlenmesiyle birlikte Ordu sahillerinde yine göze hoş görünmeyen manzaralar çıkmaya başladı. Ordu, Fatsa ve Ünye’de toplamda 4 mavi bayraklı plajımız olmasına rağmen deniz kültürümüzün hala gelişememesini endişe ile takip etmeye devam ediyorum.

Bu plajlarımızın dışında denize girilebilecek bütün sahil şeridinde deniz sefasından sonra orada bırakılan çöpler insan sağlığını tehdit etmekle birlikte çevre kirliliğine ve görsel kirliliğe sebep olanlar çevre dostu olabilir mi?

Yedikleri bir yerde, yemedikleri yerlerde olmamalı, içtikleri bir yerde, içemedikleri de bir yerde yine olmamalı insanın. Küresel ısınmaya savaş açan ülkemiz ve ilimizde maalesef tam aksine daha da fazlası için sanki davetiye çıkarıyor kendini bilmez bazı insanlar.

Yani buralarda deniz sefasını bitirenler çöplerini de oldukları yerlere bırakarak arkalarına bile bakmadan soluğu evlerinde almaya devam ediyorlar.

Aynı olumsuzlukları diğer denize girilen alanlarda görmek pek mümkün. Denetim ağının nasıl genişletilebileceği ve cezai müeyyidelerin caydırıcı olabilmesi için ilgili kurumların nasıl bir adım atacağını da şimdiden merak ediyorum.

Unutmayın! Dost olmayanın dostu olmaz. En iyi dostumuz çevre iken, çevrenizden de olmayın. Yoksa gidecek ne bir yeriniz ne de kaçacak bir deliğiniz olmaz.

Koylarımızı, ırmak ve nehirlerimizi, denizlerimizi ve bu alanların çevrelerini temiz tutmak, hepimizin görevidir. Kirletenlere engel ve ihbar etmeniz de başlıca vazifelerimizdir. Baktığın bağ, bakmadığın dağ olur misali herkesi bu konuda hassasiyete davet ediyorum.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları