HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İCRA DAİRELERİ DARPHANE GİBİ!

13 Temmuz 2021 Salı Saat: 08:46

Kamu da ki ihale ilanlarının yüzde 80’ninin icra dairelerinden çıktığını biliyor muydunuz? Evet icra daireleri darphane gibi para basıyor bugünlerde. İşte size bir Türkiye gerçeği daha öyle ki icra daireleri artık dava dosyalarına yetişemez olmuş.

Ordu’da da durum çokta farklı değil. Nüfus oranlamasına vurursak Ordu’da her üç kişiden biri yasal takipli, her dört kişiden birisi de icralık olmuş. Ne pandemi yardımları ne de destek kredileri vatandaşa hiç mi ama hiç merhem olmamış.

Hele şu bankaların müşterilerine karşı yaptığı zulmü de hiç sormayın. Adamlar maaşını dahi aldıkları emekliye bile sahip çıkmıyorlar. Yasal takibi olan emeklisine kredi verip rahatlatacaklarına, zırnık dahi koklatmıyorlar. Üstelik bir de kafalarına göre puan veriyorlar. Fatura ödemelerinden tutun telefondan, elektrikten çıkın.

Neymiş efendim düzenli ödeme yapıyor mu? Yapmıyor mu? Yahu size ne milletin elektriğinden, doğalgazından, telefonundan, suyundan size ne? Sizin işiniz para satmak, tefecilik yapmak değil mi? Size mi kaldı acaba.

Ama size de kabahat bulmam. Öyle bir Merkez bankamız ve BDDK’mız var ki, sormayın gitsin. Milletin ipini bunların eline veren de bunlar değil mi? Bir kere de milletin lehine bir karar, bir yasa çıkarsalar var ya Vallahi oturup dişimi kıracağım.

Böyle bankacılık sistemi mi olur? Böyle düzenleme, böyle denetleme mi olur? Işık çağındayız ve hala dedemden kalma sistem, düzenleme, söz de denetlemeyle iş yapıyoruz. Yahu biraz da milletin derdine çözüm biraz da merhem olun. Bir yeriniz eksilmez hatta artar bile.

Sonuç itibarıyla muhalefetin de bu konuda iktidarın üzerine gitmesi lazım. İktidar eğer akıllılık yapıp da bunu tavsiye olarak alıp, çözüme giderse ne ala oy üstüne oy katar söylemiş olayım. Ama vurdumduymazlığa yatarsa o zaman bu tavsiyede muhalefete güzel bir pas olmuş olur. Bakalım kim tutacak bu işin ucundan…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları