HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

TMO’DAN ŞAŞMAYIN!

12 Ekim 2021 Salı Saat: 09:49

Serbest piyasada fındığın 23 Liradan satılmaya devam ettiği bugünlerde, fındık üreticisine en önemli tavsiyem, siz siz olun sakın Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’dan şaşmayın derim.

Serbest piyasa aktörleri tüccar ve manavlar, fındık üreticilerinin kendilerine yönelmesi için TMO üzerinde yaptıkları provokasyonlarla üreticiyi yanıltmaya çalışmaları nafile çıkacaktır.

Randıman hesaplama üzerinden üreticiye algı yapmaya çalışanlar, fındığı 23 Liradan almaya utanmıyorlarken, üstüne üstelik 50 randıman fındığa 26.50 Lira veren TMO’yu günah keçisi yapma yarışındılar.

Benim her zaman fındık üreticisinin yanında olan ve üreticisine sahip çıkan yerli ve milli sanayici, tüccar ve manavın yanında olduğumu bilen bilir. Ama bazı istisnalar kaideyi bozuyor işte ne yapalım? Serbest piyasanın adam gibi oluşması ve oturmasını beklediğimiz bu hassas günlerde, bazı istina tayfası kendilerine çeki düzen vereceklerine TMO’yu hedef tahtasında tutmaya devam ediyorlar.

Artık herkes fındıkta ali cengiz oyunlarını bir kenara bıraksın. Bu üretici eski üretici değil. Bu üretici sadece alın teri, emeğinin karşılığının sömürülmesine göz yuman üretici değil. Ben sezon başında da yazmıştım. Tüccar ve Manava borcunuz dahi olsa gidip sakın 23 Liradan fındık satmayın diye. Yine aynı sözümün arkasındayım. Satmayın kardeşim satmayın…

Hazır TMO’dan söz açılmışken, bir beklentiyi de ikinci kez dile getirmek istiyorum. Yetkililer umarım kayle alıp bir çözüm üretirler. Ordu’nun Çamaş İlçesi TMO Fındık alım ofisi bekliyor. Çamaş ve civarına kurulacak fındık alım ofisleri Çamaş’a komşu ilçelere de hizmet vermiş olacak.

Keza aynı durum ilimizin doğu ve batısı içinde geçerli olacaktır. Doğu’da, Ulubey ile Gölköy hafzası, batıda ise Akkuş ile İkizce arası pilot fındık alım ofislerinin kurulması bekleniyor. Vatandaşların bu taleplerine umarım kısa sürede çözüm olursunuz.

Son olarak TMO’nun fındık alım kriterleri gayet açık ve net. Yaş olmayacak, nem olmayacak, çürük, bezik olmayacak. Fındık kuru oldu mu zaten sorun yok. Adam gibi tartılıyor, bir hafta içerisinde de ödemesi yapılıyor. Fındığına güvenen TMO’dan sakın şaşmasın….

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları