HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ZAM ÜSTÜNE ZAM SERER…

20 Kasım 2021 Cumartesi Saat: 01:31

Gözümüzü açmamızla kapamamız arasında her şeye zam geliyor artık. Öyle ki dün gece yine şaha kalkan akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, araç sahiplerini kontak kapatmak seviyesine getirdi. Benzin, mazot, otogaz aldı başını gidiyor. Üçünün de Maşallahı var. Oluk oluk zam fışkırıyorlar.

Altın, döviz de aynı durumda değil mi sanki? Birbirlerini aratmıyorlar. Nihayet Dolar da 10 Lirayı geçti. Ben geçtiğimiz aylarda da yazmıştım. Dolar yılbaşına kadar 10 Lirayı bulur demiştim. Haklım çıktım çıkmasına da keşke çıkmasaydım. Şimdi ki tahminim de yılsonuna kadar 12-13 Lirayı göğüsler diye düşünüyorum.

Zamlar yalnız akaryakıt, altın ve dövizde mi? Ordu’da açıkça görülüyor. 10 Liranın altında artık hiçbir şey almak mümkün değil. Çarşıda, pazarda, manavda kısacası ayak bastığınız her yerde hiç şüphesiz 10 Liranın altında bir şey almanız çok zor. Ne alırsan 10 Liradan başlıyor, 2-3-4 kilo 10 Liradan çıkıyor.

Bir çay, bir simidin en az 5 Lira olduğunu düşünün artık ne hale geldik. Çok yakında yaşama vergisi de alırlarsa hiç şaşırmayın. Telefon açma kapama oldu 39 lira, elektrikte aynı. Bu konuyu haftaya daha detaylı işleyeceğim. Vallaha yakında yaşam vergisi alırlarsa, yaşamayı becerenler, ayakta kalmayı başaranlar vergisi de icat ederlerse şaşırmam billahi.

Bu kadar ezikliğe bir türkünün iki mısrası geldi aklıma. Dam üstüne çul serer, oylu da yar, leyli de yar, yar leylim. Bilmem yar kimi sever diye hatırladınız demi? Bunu yeni versiyon olarak yeniden düzenlemek gerekiyor bence. Zam üstüne zam serer, oylu da yar, leyli de yar, yar leylim. Bilmem zamları kim sever? Alelim nennide kınalım neni de nenniiiiii…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları