HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GÜNÜMÜZ GENÇLERİ…

11 Ocak 2022 Salı Saat: 09:42

Günümüz Türkiye’sinde yaş aralığı 8 ila 20 arasında ki gençlerin sokaklarda, caddelerde sosyal yaşam alanlarında birbirleriyle konuşmalarına uzun süredir kulak misafiri oluyorum.

Duyduklarım kulaklarımı sağır, gözlerimi kör ediyor. Kız olsun, erkek olsun hiç fark etmiyor. Belden aşağı konuşmalarda maalesef kızların konuşmaları da erkekleri hiç aratmıyor. Gençler, nereye gidiyorsunuz? Hangi akla hizmet ediyorsunuz? Maksadınız nedir? Sorularını da maalesef hiç soran dahi yok.

Argo üslubunu marifet sayan, bozuk ağızla konuşurken bile çevreyi süzüp de hindi gibi kabarmayı da elinden bırakmayan bu bizim gençlerimize çok şükür dur diyen de yok. Hemen aklıma şu soru geliyor. 8 ila 12 yaş aralığında ki bu çocuklar, bu küfürleri hangi maharetle öğreniyorlar? Acaba evlerinde anne ve babalarından mı, büyük abla veya kardeşlerinden mi, okulda ki öğretmenlerinden mi, kimden, kimlerden öğreniyorlar acaba bizim bile unuttuğumuz bu küfürleri, bu argo üslupları?

Geleceğimizi teslim edeceğimiz gençliğimizin maalesef son durumu budur. Sigara ve alkol kullanma yaşının 12 yaşa kadar düştüğü ülkemizde, ben 55 yaşımda şimdiden gelecek kaygısı yaşarken, kıllarını bile kıpırdatmayanlara ne diyeyim?

12 ila 16 yaş arası gençlerimiz kabadayılık, yanlış okumadınız ergenlik değil, kabadayılık, 16-20 yaş aralığında reislik, 20’den sonra da başkanlık edasıyla büyüyen bir gençlik var yıllardır elimizde. Ağzımızı ne zaman derlemeyi, toplamayı öğrenip ve öğrettireceğiz. İşte bu da en çok merak ettiğim soruların başında geliyor. Haksız değilim değil mi?

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları