HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

EVLERE ŞENLİK VEKİL

3 Eylül 2022 Cumartesi

İçinde bulunduğumuz fındık sezonunda, serbest piyasa fındık üreticisinin gözünün yaşına bakmadan, alın teri ve emeğini hiçe sayarak, 43-44 liradan yok pahasına alımlarını sürdürüyor.

Buna karşılık 52 liradan fındık alımını sürdüren (TMO) Toprak Mahsulleri Ofisinin çalışanları ise hırsızlıkla itham edilerek evlere şenlik bir vekilimiz tarafından karalanmaya çalışılıyor.

Bu vekil, TMO çalışanlarının randıman ölçmek için gerekli olan 1 kg yerine 2 kg veya daha fazla fındık numunesi aldıklarını, ölçüm sonrasında numuneyi üreticiye iade etmeyip el koyduklarını ve dolayısıyla üreticilerin her birinden 2 kilo fındık bedelinin “iç edildiğini” iddia etti.

Bu kabullenebileceğimiz bir durum değildir.

Peşinen söyleyeyim, ben TMO’nun avukatı olmadığım gibi çalışanı falan da değilim. Üstelik TMO da çalışan ne bir akrabam ne de bir arkadaşım var.

Bir gazeteci olarak fındığın pazara indiği günden beri bir yandan serbest piyasada oluşan günlük alım fiyatını takip ederken diğer yandan da Fiyaskobirlik’in (Fiskobirliğin) fındık alım politikalarını izliyorum.

Bugüne kadar evlere şenlik vekilimizden ne serbest piyasa için ne de piyasanın 1 lira fazlasından alım yapan Fiyaskobirlik için bir tepki gördük. Ben işin bu tarafına bakarım.

Fındık üreticisinin ama özellikle borçlarından dolayı ürününü acilen satmak zorunda olanların serbest piyasaya ‘eli mahkûm’ kalarak fındık getirdiğini herkes biliyor. Evlere şenlik bu vekilimiz de biliyor.

O halde neden serbest piyasadaki ağa babalarının kulağına asılmıyorsun da TMO çalışanlarıyla uğraşıyorsun? TMO dan 9-10 lira gibi büyük bir farkla daha ucuza alım yapan bu tefeci bozması tüccar kılıklı İtalyan uşaklarından “Hadi kuldan utanmıyorsunuz da Allah’tan da mı korkmuyorsunuz” diye niye hesap sormuyorsun?

Hadi bundan da geçtim!

Vekilciğim, madem fındık üreticisini çok düşünüyorsun, neden gidip Tarım Bakanına ve TMO Genel Müdürüne “kotasız ve sınırsız fındık alın” demiyorsun?

Neden bunlara, “Karadeniz’de bölünmüş ve küçük araziler çoğaldığı için Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt yaptıramayan fındık üreticisi bir hayli fazla, ÇKS Belgesi aranmaksızın bu üreticilerin fındığına da bir şekilde talip olsanız ya” demiyorsun?

Aklın çok diye vekil yapmışlar seni. Ama benim kadar bile konuya vakıf olabilecek aklın olmadığını göremiyor musun?

Senin yapman gerekli olan vekilliği ben mi yapacağım?

O zaman “neden milletin vekâletine talip oldun” diye sormazlar mı sana?

Bir de kalkıp, iki-üç dedikoducudan duyduklarınla, şahsen ispat edemediğin bir isnat ile TMO çalışanlarını “hırsızlık” gibi çirkin ve mesnetsiz bir iddia ile töhmet altında bırakıyorsun?

Bu halkın kamuoyunu delilsiz iddialarla huzursuz edenlere karşı nasıl bir tutum aldığını gayet iyi biliyorsun.

Şimdi ya iddianı ispat et, ya da çık hem kamuoyundan hem de TMO çalışanlarından özür dile.

Ya da bir daha bu halkın karşısına vekil adayı olarak çıkma. Yoksa sonucunu görürsün.

Benden söylemesi…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları