HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MUHALEFET TEYAKKUZDA!

24 Eylül 2022 Cumartesi Saat: 01:44

Millet İttifakında kazan harıl harıl kaynamaya devam ediyor. Partilerin genel başkanlarının bugünlerde en büyük sıkıntısı ne biliyor musunuz? En büyük sıkıntıları HDP’ye karşı kendi tabanlarında ki seçmeni nasıl razı ve ikna etmek sorunlarını yaşıyorlar.

Tabi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SP) ve Deva Partisi tabanında bir sıkıntı yok. Bu üç parti seçmeninin yüzde 80’i seçimi kazanmak adına HDP’ye olur diyorlar. Peki Demokrat Parti ve Gelecek Partisinin ketumluğuna ne demeli. Ser verip sır vermemeleri bana göre çok düşündürücü.

Öte yandan İYİ Partiyi Kürt seçmenle karşı karşıya getirme çabaları ve İYİ Partinin HDP’ye karşı olan tavrını da gayet iyi biliyoruz. İnşallah HDP’ye karşı bu tutumlarından vazgeçmek zorunda kalmazlar.

Çünkü Kürt seçmen artık bilinçli ve eski Kürt seçmen değil. Yani bebek katillerini istemeyen, terörü ellerine, eteklerine bulaştırmak istemeyen bir seçmen var şimdi karşımızda.

Bunu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çok iyi gördüğü için şimdi Akşener’i kürt halkıyla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Akşener’in bu oyuna düşmeyeceğini tahmin ediyorum.

Bana göre de gerçekten Kürt seçmeni eski Kürt seçmeni değil. Ona göre seçime girecek olan bütün siyasi partiler şimdiden rotasını iyi belirlemeli diyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) ile baş edemeyeceklerini anlayan muhalif Millet İttifakı bir yandan da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin kuyusunu kazmaya çalışıyorlar.

Bence bu gayretleri nafiledir. MHP’nin kuyusunu kazmak öyle kolay bir iş değildir. Ülkücü ve Milliyetçi tabanın şimdiye kadar hiç bu kadar kenetlendiğini görmedim.

MHP’de birlik ve beraberlik tastamam tesis edilmiş ve ülkücü hareket ülke bekası için yeniden et ve tırnak olmuş durumda. O yüzden Millet İttifakının afaki işlerle değil tabanın yüreğine, eline ve cebine girecek olan politikalarla sahaya çıkması lazım diye düşünüyorum.

Çünkü bu seçim onlar için son bir seçim olabilir! Bir daha sittin sene iktidar yüzü göremezler.

Evet muhalefet teyakkuzda dedik ama bu teyakkuzu ben şimdilik bir karavana teyakkuzu olarak görüyorum. Doldur boşalt misali yapılan bütün sortilerin ve atışların şimdilik karavanadan öteye geçmediğini aslında kendileri de görüyorlar. Ne diyeyim Millet İttifakına Allah şimdiden kolaylık versin demi…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları