HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ŞİMDİ CHP’DE HESAP ŞU!

2 Mart 2023 Perşembe Saat: 09:54

Bugün 6’lı masa bir kez daha toplanıyor. Ama bu toplantının rengi ve seyri bu kez çok farklı olacak. Çünkü masa bir aday açıklayacak mı? Açıklamayacak mı? Kamuoyunun merakla beklediği bu iki sorunun karşılığı bakalım bugün netlik kazanacak mı?

Bana göre kazanmayacak. Neden mi? Bugünkü toplantı aday açıklanmasından daha milletvekilleri seçimlerinin partilere göre dağılımı nasıl olacak? İşte tamda bahsettiğim bu konu bugün masaya yatırılacak.

Bu kez masaya en rahat oturacak isim her ne kadar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olsa da bence en sıkıntılı oturacak isim yine Kılıçdaroğlu olacak.

HDP’li Demirtaş’tan ve Sakık’tan adaylık konusunda vize alan Kılıçdaroğlu’nun hesabı şu! Yüzde 25 CHP, yüzde 10 HDP yani bu kez masaya yüzde 35 ila ben oturuyorum diyerek sıkıntısına sıkıntı ekleyecek.

İşte tam bu noktada İYİ Partiye en fazla yüzde 10 alır diye bakan CHP, ne yaparsa yapsın yine 51’i bulamıyor. Nasıl mı? Bakın Saadet Partisi (SP) 0.6, Demokrat Parti (DP) 0.8, Deva Partisi 1.1, Gelecek Partisi 1.8 gözüküyor anketlerde. Bu üç partinin toplamı ise Yüzde 4.3’ü ancak buluyor. Buna Özgürlükçü Demokrasi Platformu ittifakını katsak da rakamda kayda değer bir oynama gözükmüyor.

Ben bu oranları en iyimser yüksek rakamlarla da versem çıkan sonuç bana göre 50’ye zor dayanıyor. Bunun 2.nci, 3.ncü turları olursa da ne olur bilmiyorum ama Kılıçdaroğlu, milletvekili seçimlerinde bonkör davranmazsa işte kıyamet o zaman kopmuş olur.

Kılıçdaroğlu, SP,DP,DEVA ve Gelecek Partilerine kaçar milletvekili reva görecek ve bunları nereden seçime kendi partisi çatısı altından sokacak? Kılıçdaroğlu’nun ortaya sunacağı teklif de bu partiler içerisinde kabul ve karşılık bulabilecek mi? Bugün anlayacağız. 

Büyük bir ihtimalle Kılıçdaroğlu, İYİ Partiye sen milletvekilliği seçimlerinde bağımsız çık ve alabildiğin kadar vekil al, aldığında senin olsun diyecek. Zira aksi bir teklife de Akşener’in bu konuda hayır diyeceği de çok belli değil mi?

Cumhur İttifakını da topyekün yüzde 45-46’yı geçemeyeceğinin hesabını yapan CHP ve başında ki Kılıçdaroğlu ikinci turda kendilerini kesin kazanacak gözüyle görüyorlar. Anadolu’da bir laf vardır, çarşıda ki bulgura giderken evde ki pirinçten olmayın diye. Bunu da şunun için söylüyorum. HDP’nin ipi ile kuyuya inen kim olursa olsun! Kuyunun dibinde kalır.

HDP, kendi milletvekillerini kendi seçim bölgesinde sahaya sürecek ama acaba başta CHP ve 6’lı masadan başkanlık şartı için ne isteyecek? Hangi taleplerde bulunacak? Bu istek ve talepler ne kadar karşılık bulacak?

Şimdi bugün Kılıçdaroğlu, 6’lı masaya bu HDP’nin dayatmalarını bakalım kabul ettirebilecek mi? Yani Kılıçdaroğlu’nun çantasında bugün hesap çok. Ya herro ya merro olacak bir seçim olmayacağının da farkında olan Kılıçdaroğlu’nun bugünkü performansını doğrusu bende çok merak ediyorum. Bu arada yanlış hesap Bağdat’tan döner haaaa…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları