HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Mayıs 2018 Pazartesi Saat: 08:57

“BEN ORDU MİLLETVEKİLİYİM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, son günlerde adaylığı hakkında kamuoyunda konuşulan ve bilgi kirliliği yapılan açıklamalara netlik getirerek, “Ben Ordu Milletvekiliyim. Başka bir ild
“BEN ORDU MİLLETVEKİLİYİM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, son günlerde adaylığı hakkında kamuoyunda konuşulan ve bilgi kirliliği yapılan açıklamalara netlik getirerek, “Ben Ordu Milletvekiliyim. Başka bir ilden de aday olmam söz konusu değil. Bu görevimi de Ordu’dan devam ettirmek istiyorum” dedi.

Bugüne kadar hizmet onurunu yaşatan yerin Ordu olduğunu ve Ordu'dan başka bir yeri de düşünmediğini belirten Torun, "Son günlerde kamuoyunda asılsız ve asparagas dedikodular yayılmaya başlamış. Ben hemşerilerimden bu tür söylentilere karşı itibar etmemelerini istirham ediyorum. Bir kez daha yineleyerek ben Ordu milletvekiliyim ve Ordu’ya hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

24 Haziran'dan sonra Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçileceğini de değerlendiren Torun, "Sonuçta ya tek adam yönetimini tercih edeceğiz ya da demokrasiyi tercih edeceğiz. Türkiye'yi maceraya sürüklemenin hiçbir gerekçesi yok. Şu anda yapılanlar filmin fragmanı. Yarın eğer kararlarımızı doğru vermezsek, demokrasiden yana olmazsak, hukuktan adaletten özgürlükten yana olmazsak maalesef bizi gerçek filmi o zaman izleme durumunda kalırız.

Ben inanıyorum, Türk milleti geçmişten bu yana demokrasi geleneğini hep işletmiştir, demokrasiyi içselleştirmiştir. İnanıyorum ki demokrasiyi de 24 Haziran'dan sonra güçlendirerek birinci sınıf hale getirerek ülkeyi barışa huzura kavuşturacaktır" şeklinde konuştu.

Parti olarak seçimlere hazır olduklarını belirten Torun, "Biz sürece zaten hazırdık. Her an seçim olacakmış gibi düşünüyorduk ama işin açıkçası doğruyu söylemem gerekirse biz yerel seçimlere hazırlanıyorduk. Yerel seçimlerin daha erkene alınabilme ihtimaline karşı bütün hazırlıklarımızı, çalışmalarımızı ona göre yapmıştık. Ama bunu revize edeceğiz ve genel seçimlere de en kısa sürede hemen çalışmalarımızı devam ettireceğiz." dedi.

"Seçim bildirgemizi hazırladık"

Torun, seçim bildirgelerini hazırladıklarını da belirterek, "O da önümüzdeki hafta mutlaka tamamlanacak ve paylaşılacak. Çok güzel bir seçim bildirgesi oldu. Türkiye'nin sorunlarının çözümüne katkıda bulunacak, Türkiye'de şu anda yaşadığımız süreç içerisinde sorunları ortadan kaldıracak önemli bir bildirge oldu" diye de konuştu.

Türkiye'de beş temel sorun olduğuna dikkat çeken Torun, bunların demokrasi ve hukuk, üreten ve sürdürülebilir ekonomi, eğitim, toplumsal barış ve dış politika olduğunu savundu.

Torun, "Sağcı olsun, solcu olsun, muhafazakar olsun, mütedeyyin olsun sosyal demokrat olsun Alevi, Sünni olsun, doğulu batılı olsun, Kürt Türk olsun. Türkiye'de sorunumuzu çözmek için mutlaka bu beş temel sorunun üzerinde durup çözmek durumundayız. Herkesin inancı yaşam biçimi kendisiyle ilgili bir olay. Hepsine saygılıyız ama bu beş temel sorunu ortadan kaldırmadan bu ülkede barışık yaşayamayız." ifadesini kullandı.

"Dersimize iyi çalıştık"

Torun, 24 Haziran'da kendilerine yetki verildiği takdirde 'çözülemez' denilen sorunları çözmeye talip olduklarını bildirdi. Torun, "Dersimize iyi çalıştık. Sorunları biliyoruz, çözüm yollarını da biliyoruz. Bizim kimseyle bir işimiz yok. Tek derdimiz var, memleket meselesi. Bu ülkede hep beraber barış, huzur, kardeşlik ve refah içinde yaşamak durumundayız. Bu iddiayla yola çıktık ve inşallah bu iddiamızı Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırarak, Cumhuriyeti güçlü bir demokrasiyle ilişkilendirerek ülkede hep beraber birlikte yaşamanın mutluluğunu tadacağız." diye konuştu.

Seçimlerde sandık güvenliğine ilişkin konuları da değerlendiren Torun, şu açıklamaları yaptı:

"Biz artık bırakın caddeyi sokağı apartmanı, 'dairenin içerisinde kim yaşıyor, kaç yaşında, seçmen mi, değil mi' bütün bu analizleri yaptık. Şu anda gerçekten çok güçlü bir ekibimiz var. 81 ili sokak sokak, cadde cadde, apartman apartman değil, hane hane analiz ediyor ve artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Asla ve asla böyle bir şeye izin vermeyeceğiz ve halkın iradesini, bu milletin iradesini o sandıktan en doğru şekilde çıkmasını sağlayıp sonuçları da mutlaka en sağlıklı şekilde açıklanmasını sağlayacağız."

 

Anahtar Kelimeler : “BEN, ORDU, MİLLETVEKİLİYİM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız