HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mayıs 2019 Perşembe Saat: 09:57

TEMİZ; “MİLLET İRADESİNE DARBE YAPILMIŞTIR”

Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, partisinin 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde adaylarının yeniden yarışa girip girmeyeceği konusunu Genel İdare Kurulu (GİK) toplant
TEMİZ; “MİLLET İRADESİNE DARBE YAPILMIŞTIR”

Saadet Partisi (SP) Ordu İl Başkanı Av. Erkan Temiz, partisinin 23 Haziran’da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde adaylarının yeniden yarışa girip girmeyeceği konusunu Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının ardından vereceklerini belirtti.

YSK’nın iptal kararına da sert tepkiler gösteren Başkan Temiz, yaptığı açıklamada;  “YSK’nın İBB Seçimleri Kararı; Bu konuda kararın açıklanmasında bu yana birçok kişi ve kurum, değişik açılardan değerlendirme yapmaktadır. Siyasetle iştigal eden bir hukukçu olarak açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz ki YSK eliyle millet iradesine açık bir darbe yapılmıştır. Bunu yapan egemen güç AKP’nin Cumhurbaşkanıdır” dedi.

 

Anayasa, Seçim Kanunu, İçtihat, teamül, milli irade, demokrasi. Tüm bu değerlere ilişkin her şey ayaklar altına alınmıştır diyen Temiz, şöyle devam etti; “15 Temmuz sonrasında ülkede yaşanan, seçimler, yargılamalar, atamalar, görevden almalar… Yaşanan birçok şeyi dikkate aldığımızda, YSK, üzerindeki baskının etkisi ile karar vermiştir. Bu kabul edilemez. 

Bu ülke AKP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ortağı Devlet Bahçeli’nin çiftliği değildir.  YSK’nun inceleme ve karar sürecinde, her iki liderin yapmış olduğu açıklamalar ve YSK’nun kararı birlikte okunduğunda, eğer sandıktan AKP’nin Cumhurbaşkanı ve otağının isteğine uygun netice çıkmış ise seçimler geçerli, çıkmamışsa o seçimde şaibe vardır, iptal edilmelidir. Böyle bir hukuk ve demokrasi anlayışı dünyanın hiç bir yerinden yoktur. 

Yapılan hukuksuzluğa karşı olduğumuzu b defa daha ifade ediyoruz. Erbakan Hocamızın tarihi tespitini bir kere daha hatırlatıyoruz; Türkiye’de demokrasi değil, demokratur vardır. Demokrasi, halk idaresi, Demokratur ise halkın idareye alet edilmesidir. Bunun bir örneği de İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinde yaşanmaktadır. Millet iradesi yok salmakta, egemen güçler, zorla millete, istediğini seçtirmeye çalışmaktadır” diye konuştu. 

YSK’nın tam kanunsuzluktan bahsederek iptal kararı verdiğini de sözlerine ekleyen Temiz; “Sandık Kurullarının oluşturulması kanuna aykırı hareket edildiği gerekçe gösterilmektedir. İptal kararını veren YSK’nun hukuk cahili üyeleri, Türkiye kamuoyunu, aynı zarftan çıkan  dört oydan 3’nün nasıl geçerli olduğu, 1’nin nasıl  geçersiz olduğunu açıklamalıdır. “Tam Kanunsuzluk” olarak ifade edilen husus, başka bir anlatımla “MUTLAK BUTLAN” halidir. Bu durumda, söz konusu sandık kurullarının oluşturulması, kanuna aykırı olduğuna göre muhtarlık, seçimleri, belediye meclisi seçimleri, ilçe belediye başkanlığı seçimlerinin de iptal edilmesi gerekir.  Diğer üç seçimle ilgili yasal olan sandık kurulları, IBB seçimleri açısından nasıl tam kanunsuzluk halindedir? Böyle bir komedi dünyanın başka bir ülkesinde yaşanmamıştır… 

23 Haziranda yapılacak İBB seçimlerinde Saadet Partisi kendi adayı ile seçimlere katılacağını düşünüyorum. Zira 31 Mart seçimleri için alınmış GİK kararı vardır ve her seçim bölgesinde kendi adaylarımızla seçimlere katıldık. Yapılmış olan seçimin iptali ve yeniden yapılması söz konusu olduğuna göre GİK kararımız geçerlidir ve bu seçimlerde kendi adayımızla İBB seçimlerine katılacağımızı düşünüyorum. Elbette bu konuda son karar GİK ve Başkanlık Divanınındır. Genel Merkezin alacağı karar tüm teşkilatlarımız uyacaklardır” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız