HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
31 Mayıs 2019 Cuma Saat: 11:11

MAHKEME BÜYÜKŞEHİR’İ HAKSIZ BULDU

Eski Başkan Enver Yılmaz zamanında ruhsatı iptal edilen Mıdı restoranın ruhsat iptal işlemi mahkeme tarafından ret edildi.
MAHKEME BÜYÜKŞEHİR’İ HAKSIZ BULDU


Ordu’da yılan hikayesine dönen şehrin en güzel mekanlarından biri olmasına karşın eski başkan Enver Yılmaz tarafından ruhsatı iptal edilen ve mahkeme süreci içerisinde atıl duruma düşüp neredeyse yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan Mıdı restoranın ruhsat iptal işlemi idare mahkemesince uygun bulunmayarak mal sahiplerinin hakkının teslim edilmesine karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde iş yerinin tahrip olması ve zarardan dolayı hem Büyükşehir belediyesinden hem de zarara neden olanlardan Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunan mal sahipleri bu kez de yeni alınan mahkeme kararını açıkladı.
Mal sahiplerinden Vedat Karaman Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2.s İdari Dava Dairesi tarafından alınan kar gereği daha önce Ordu Belediyesince alınan ruhsat iptal işleminin kanuna uygun olmadığı kararını vererek İstinaf başvurusunun kabulüne karar verildiğini açıkladı.

Mahkeme kararında özetle şunları belirtti : 
Büyükşehir belediyesi bulunan yerlerde, sıhhi müessese işyeri açma ve çalışma ruhsatı vermeye büyükşehir içinde kalan ilçe belediyelerinin yetkili olduğu açık olup, dava konusu restoran işletmesine ait işyeri açma ve çalışma ruhsatının Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Çevre Koruma ve Ruhsat Şube müdürlüğünce (Genel sekreter vekili oluru ile) iptal edilmesine ilişkin tesis edilen işlemde yetki yönünden hukuka uyarlık, davanın reddine ilişkin mahkeme kararında da hukuki isabet bulunmadığı kararına varılmıştır.

Açıklanan nedenlerle, davacının istinaf başvurusunun kabulüne, Ordu İdare Mahkemesince verilen istinaf başvurusuna konu………………. Sayılı kararın kaldırılmasına, dava konusu işlemin iptaline……

 

Anahtar Kelimeler : MAHKEME, BÜYÜKŞEHİR’İ, HAKSIZ, BULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız