HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Haziran 2019 Cuma Saat: 06:39

“ARTIK UYKUDAN UYANIN”

ZİRAAT ODALARI VE BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNE SESLENEN ŞAHİN;
“ARTIK UYKUDAN UYANIN”

2019 yılı tarımsal destekleme kararlarına dikkat çeken Ziraat Odası eski Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi eski Başkanvekili Onur Şahin,  Tarımsal destekleme kararlarının Ankara’da belirlenmek üzere, Ziraat Odalarını ve bölge milletvekillerini göreve davet etti.

Bölge milletvekillerinin ve Ziraat Odalarının artık uykudan uyanmaları gerektiğini belirten Onur Şahin, yaptığı açıklamada; “Fındık üreticilerinin en önemli tarımsal desteği halkın “dönüm parası “ olarak adlandırdığı “Alan Bazlı Gelir Desteği”. Normalde her yıl yılın ilk ayı içinde Bakanlar Kurulu kararnamesiyle yayınlanan bu destek bedelleri bu yıl seçimlerin hengâmesine takıldı ve hala yayınlanmadı. Bugün itibariyle fındık üreticilerinin 2019 yılına ait mazot-gübre ve asıl önemli olan Alan Bazlı Gelir Desteği ödeme miktarları belli değil” dedi.

Tarım teşkilatlarının Ankara’da destek bedellerini belirlemek için toplantı halinde olduklarının da altını çizen Şahin, şöyle devam etti; “1 ay içinde bu kararname Cumhurbaşkanı kararnamesi olarak çıkacak ve bunun hazırlıkları için Ordu da dahil Tarım il müdürlükleri yetkilileri Ankara da toplantı halindeler. Muhtemelen destekleme bedellerini tayin edeceklere ama ne bölge milletvekillerinin ne de ziraat odalarının haberi yok.

Milletvekilleri ki özellikle iktidar ve birlikte hareket eden vekiller yorganı yastığı alıp İstanbul’a göç atmış durumdalar son 3 aydır.Ordu dan haberleri yok.Ziraat odaları ise devletin kurumu TUİK de dahil olmak üzere rekolte açıklayanlarla kavga etmekle meşgul” diye konuştu.

Şahin, konuşmasının devamında ise şu hususlara dikkat çekti; “Bir üretici ve ziraat odası başkanlığı, ulusal  fındık konseyi başkanvekilliği yapmış eski bir yönetici olarak soruyorum..

Başta Ziraat Odalar Birliği ve Bölge Ziraat Odaları siz ne iş yaparsınız. 2012 yılında 150, 2013 yılında 160 ve 2014 yılında 17 0 TL/ dekar olarak artırılarak gelen Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin diğer tarımsal destekler artarken 4 yıldır takılmış plak gibi aynı rakamda kalmasına neden sessiz kalırsınız.

Korkunuz koltuklarınızı mı kaybetmek. İhracatçılarla ilgili bir tartışma olsa hemen bir araya gelip tepkinizi koyuyorsunuz. Rekolteyle ilgili devlet kurumu da olsa TÜİK’ e yanlış yaptınız diyebiliyorsunuz da asıl önemli olan bu konuda çıkarak neden tek bir kelime etme cesaretini göstermiyorsunuz.

Ya Sayın Milletvekilleri, temsil ettiğiniz insanların hakkını savunmayacaksınız da ne yapacaksınız? Bu talep bir ayrıcalık değil, bir hak. Bakın inceleyin Türkiye’nin hangi bölgesinde hangi ürün grubuna verilen destek 2014 yılından beri sabit kalmış, araştırın.

Ziraat odaları bu konuda toparlanın ve kendinize gelin, korkmayın temsil ettiğiniz üreticilerin hakkı olan bir talebi isteyeceksiniz ve bu sizin asli göreviniz. Sayın milletvekilleri 2019 yılı tarımsal desteklerin şablonu Ankara da oluşturuluyor. Müdahil olun ve görevinizi yapın.

Destek ödeme miktarı 200.TL/dekara yükseltilmeli ki bu 5 yılda % 17.6 bir artıştır. Sadece son yıl içinde üreticinin kullandığı girdilerin artışının %20 nin altında olmadığı dikkate alındığında 5 yıl sonra talep edilen bu % 17.6 lık artış talebi makul ve haklı bir taleptir.

Benden söylemesi. Bir söz vardır  “araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur” ben araba yola çıkmadan hatırlatıyorum.”                               

Anahtar Kelimeler : “ARTIK, UYKUDAN, UYANIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız