HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Temmuz 2016 Cuma Saat: 11:20

SEL YARASINA 500 BİN TL

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’tan sel yarasına 500 Bin TL ödenek geldi. Ordu’da, 4 Haziran’da meydana gelen ve 3 gün süren etkili yağışlar sonrası oluşan sel afetine karşı hükümetin d
SEL YARASINA 500 BİN TL

Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü ve Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş’tan sel yarasına 500 Bin TL ödenek geldi. Ordu’da, 4 Haziran’da meydana gelen ve 3 gün süren etkili yağışlar sonrası oluşan sel afetine karşı hükümetin destekleri sürüyor.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un talimatıyla Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü emrine 500 bin lira gönderildi.

ÇALIŞMALAR KURTULMUŞ’UN YAKIN MERCEĞİNDE
Ordu'da yaşanan sel felaketi sonrası ortaya çıkan hasar tespitlerinin çalışmaları da aralıksız sürüyor. Sürdürülen çalışmalar ise Kurtulmuş’un yakın merceğinde. Afete karşı özel bir duyarlılık ve hassasiyet gösteren Kurtulmuş, verdiği talimatlarla vatandaşların öncelikli mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde devam ediyor.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un son girişimleri sonucunda ise Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü emrine, selden zarar görenlere tahsis edilmek üzere 500 bin liralık kaynak aktarıldı.

ATILAN ADIMLARI BİZZAT TAKİP EDİYOR
Edinilen bilgiye göre, Ordu'da 5-6 Temmuz günlerinde yaşanan sel felaketinin yaralarının sarılması ve hasarların telafisi kapsamında Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'un himayesinde, çalışmalar sürdürülüyor. Kurtulmuş, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin kayıp olarak arandığı sel felaketi ve heyelanın ardından atılan adımları bizzat takip ediyor.

HÜKÜMET İLGİLİ ORGANLARIYLA YARDIMLARA BAŞLADI
Bu çerçevede hükümet ilgili organlarıyla yardımlara da başladı. İl Müdürlüğünün yaptığı hasar tespit çalışmalarının sonuçları doğrultusunda evleri ağır hasarlı vatandaşlara 7 bin, orta hasarlılara 3 bin, hafif hasarlılara ise bin TL yardımda bulunulacak.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünce, Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının başvurusu üzerine afetzedelere destek sağlanacağı öğrenildi.

Diğer taraftan Başbakanlık Ekonomik İşler Başkanlığından da afetzedeler için kullanılmak üzere 1 milyon lira kaynak aktarılacak. Ayrıca DSİ tarafından sel felaketinde yıkılan veya ağır hasar gören köprülerle risk taşıyan köprülerin yeniden yapımı ve onarımına ise en kısa sürede başlanacağı kaydedildi. Kurtulmuş’un bu desteği ile birlikte hükümetin Ordu’ya yaptığı destek 1 Milyon 500 Bin TL’yi buldu. Desteğin hasar tespitleri sonuçlarına göre peyder pey süreceği de alınan bilgiler arasında yer aldı. (HABER MERKEZİ)

Anahtar Kelimeler : SEL, YARASINA, 500, BİN, TL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız