HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mart 2020 Salı Saat: 07:35

EMEP: “ÜCRETLİ İZİNLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

Koronavirüs nedeniyle halkın evlere kapandığını, “evde kal” kampanyasının yapıldığını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Resmi kurumlarda ve özel işyerinde işçi ve emekçiler tam kadro çalıştırılıyor. İ
EMEP: “ÜCRETLİ İZİNLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

Koronavirüs nedeniyle halkın evlere kapandığını, “evde kal” kampanyasının yapıldığını belirten Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Resmi kurumlarda ve özel işyerinde işçi ve emekçiler tam kadro çalıştırılıyor. İşçi ve emekçiler virüs riski altına atılıyor.” dedi.

 

            EMEP İl Başkanı Hikmet Poyraz,Dünyayı etkisi altına alan virüs salgını ülkemizde de kendisini hissettiriyor. Yaşam altüst oldu. Hükümet sermaye gruplarına olanak sunarken işçi ve emekçileri görmüyor. İlimizde de kamu kurumlarında, fabrika, atölye ve çeşitli yerlerde işçi ve emekçiler çalışmaya devam ediyor.

Virüs tehdidi altında görev yapıyorlar. Sokağa çıkmayın, evde kalın çağrıları olumlu ancak işçi ve emekçiler virüs riski altında. Bu nedenle resmi kurumlarda çalışan sayısı düşürülmeli, vardiyalı çalışma olmalı. Fabrikalarda da aynı durum. İşçilere ve emekçilere ücretli izin verilmeli.” dedi

         Yaşam her şeyden önemli

         İnsanların sağlığı ve yaşamı her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayan Poyraz, “Sağlık önceliktir. Dünya genelinde yaşamı altüst eden virüse karşı önlemler en üst seviyeye çıkarılmalıdır. Özellikle sağlık personeli işten eve giderken sağlıklı servislerle evlerine götürülmelidir.

Dolmuşların ücretsiz olması sağlıkçıların sağlık güvencesini karşılamaz. İnsanlar evlerinden çıkmıyor. Çoğu gereksinimler geçici olarak askıya alındı. Bazı fabrikalar, atölyeler ve işyerleri kapatılabilir. Ya da çalışan sayısı en aza indirilip ücretli izinler başlatılmalıdır.” çağrısı yaptı.

         İlin özelliği dikkate alınmalı

         Alınacak önlemlerde farklı uygulamaların olabileceğini söyleyen Poyraz, “Ordu’nun kendine göre özelliği var. Resmi kurumlarda çalışan sayısı yüzde seksen azaltılabilir. Belediyeler de de aynı durum var. Sanayi bölgelerinde, fabrikalarda da aynı durum var. İsim vermeye gerek yok, var olan fabrikalarda yüzde 70’lere varan işçiye dönüşümlü ücretli izin kullandırılmalıdır. Salgından en az zararla geçiştirmenin şartlarından biri budur.” dedi.

Anahtar Kelimeler : EMEP:, “ÜCRETLİ, İZİNLER, NE, ZAMAN, BAŞLAYACAK?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız