HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Nisan 2020 Cumartesi Saat: 13:37

Türkiye’den Plazma Bağışı Seferberliği

Koronavirüsle mücadelede Sağlık Bakanlığı’na destek olmak için immün plazma bağışı çalışmalarını titizlikle sürdüren Türk Kızılay’ın çağrıları Türkiye’nin dört bir tarafında karşılık buldu. Koronavirüs’le mücade
Türkiye’den Plazma Bağışı Seferberliği

Koronavirüsle mücadelede Sağlık Bakanlığı’na destek olmak için immün plazma bağışı çalışmalarını titizlikle sürdüren Türk Kızılay’ın çağrıları Türkiye’nin dört bir tarafında karşılık buldu. Koronavirüs’le mücadelesini kazanarak iyileşen pek çok hasta diğer hastalara umut olmak için Kızılay’a başvuruyor.

7 Nisan’da canlı yayında Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık eşliğinde ilk immün plazma bağışını alan Kızılay’a Türkiye’nin pek çok bölgesinden plazma bağışı başvuruları geliyor. Ankara’da bulunan Türk Kızılay Orta Anadolu Bölge Kan Merkezinde yapılan ilk bağışın ardından İstanbul, İzmir, Samsun, Kayseri, Antalya, Diyarbakır, Adana, Afyonkarahisar gibi birçok şehirde de vatandaşlar bağışçı olmaya başladı. 

İzmir’de Koronavirüs’ü yenen genç asistan hekim Betül İkbal Doğan plazma bağışında bulunarak, “Zaten Türk Kızılay’ın gönüllü kan bağışçısıydım. Bu yüzden bu hissi daha çok yaşayabilmek için sağlığıma kavuşmamın ardından plazma bağışı yapmaya da karar verdim” dedi. Samsun’daki ilk plazma bağışçısı olan din görevlisi İsa Ali Musaoğlu ise, “Doktorlarımız, hemşirelerimiz, temizlik görevlileri, her biri üzerine düşeni en güzel şekilde yaptı ve bizi sağlımıza kavuşturdu” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Diyarbakır’da bulunan 112 Acil Sağlık Hizmetleri görevlisi Melek Yıldırım da, “Kovid-19 için plazma bağışı yapıldığını öğrendim. Bunu duyar duymaz gönüllü olmak istedim” ifadelerine yer verirken Kayseri’de immün plazma bağışında bulunan Erciyes Üniversitesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Kayar, “Bunun kan bağışı için bir fırsat olduğunu, bu hastalığı yenerek şifa bulan insanlar için bir vazife olduğunu, küçük bir katkıda bulunmak bakımından çok yararlı olacağını düşünerek çağrıya uydum ve kan bağışında bulundum” dedi.

Bununla beraber Ankara’da görevli asistan doktor Hasan Balıkçı ile Adana’da görevli iki sağlık çalışanı ve Afyonkarahisar’da Koronavirüsü yenen iki hastadan alınan plazmalar da Kızılay aracılığıyla durumu kritik olan hastalara verilmek üzere ilgili hastanelere teslim edildi. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız