HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Nisan 2020 Pazar Saat: 11:19

Çocuklara Kızılay Sürprizi

Yardım çalışmalarının yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da planlamalar yapan Türk Kızılay ekipleri Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukların bayramını kutlamak ve onları sevindirmek amacıyla hediyeler dağ
Çocuklara Kızılay Sürprizi

Yardım çalışmalarının yanı sıra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da planlamalar yapan Türk Kızılay ekipleri Türkiye’nin dört bir yanındaki çocukların bayramını kutlamak ve onları sevindirmek amacıyla hediyeler dağıtıp çeşitli etkinlikler düzenledi. Binlerce çocuğun yüzünü güldüren Kızılaycılar, çocukların ihtiyacı olan eşyaları da temin etti.
 
Her yıl 81 ilde çeşitli etkinlikler eşliğinde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl Koronavirüs sebebiyle çoğunlukla evlerde kutlandı. Yetkililerin çağrısıyla çocuklarıyla birlikte evlerinin pencereleri ve balkonlarını, balonlar, pankartlar ve resimlerle süsleyen ailelerin yüzünü bir de Genç Kızılay, şubeler, kadın kolları üyeleri ve gönüllülerden oluşan Türk Kızılay ekipleri güldürdü.
 
81 ilde 23 Nisan Coşkusu
 
Sakarya’da Kızılay ekipleri müzik eşliğinde sokak sokak dolaşarak çocuklara çeşitli oyuncaklar ve hediyeler dağıttı. Afyonkarahisar’da 23 Nisan şarkıları eşliğinde palyaçolar ve illüzyonistlerçocuklar için gösteriler sundu. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde masaları olmadığı için yerde çalışmak durumunda kalan çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak Türk Kızılay tarafından masa, sandalye ve çeşitli kırtasiye malzemeleri teslim edildi. Bursa’da gönüllüler, hediyeleriyle minik Fatmanur’un bayram coşkusuna ortak oldu.

Ergene’de yaşayan minik Eslem’in istediği pilli oyuncak bebek hediye edilince çok sevindi. Van Gürpınar’daki 11 yaşındaki Nisanur Kaya, ilk kez palyaço ve Nasrettin hoca karakterlerini gördü.Malatya Yeşilyurt’ta yaşayan 13 yaşındaki Osman’ın bisiklet hayali gerçek oldu.Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı’nın da eşlik ettiği Adana’da çocuklara çiçek ve oyuncak hediye edildi.

Siirt'te doğum günü olan çocuklara pasta götürüldü. Çocuklara balon ve uçurtma dağıtan Kızılaycılar ayrıca ikramlarda da bulundu. Türkiye’nin 81 ilinde devam eden etkinlikler sayesinde yaşanılan bu zor süreçte Türk Kızılay çocukların yüzünde kocaman bir gülümseme bıraktı.
 
Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık yaptığı açıklamada, “İyilik elçisi çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Yılını kutluyorum” diyerek iyi dileklerini iletti.

Anahtar Kelimeler : Çocuklara, Kızılay, Sürprizi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız