HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ağustos 2020 Pazartesi Saat: 10:00

ACIMIZ VE KAYBIMIZ BÜYÜK

Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olan ve hayatı felç eden sağanak yağışlar, başta Giresun olmak üzere Ordu, Trabzon ve Rize illerinde de açtığı büyük hasarlarla acı üstüne acı kattı. Acımızın ve kaybımızın büyük olduğu afet
ACIMIZ VE KAYBIMIZ BÜYÜK

Orta ve Doğu Karadeniz’de etkili olan ve hayatı felç eden sağanak yağışlar, başta Giresun olmak üzere Ordu, Trabzon ve Rize illerinde de açtığı büyük hasarlarla acı üstüne acı kattı.

Acımızın ve kaybımızın büyük olduğu afette, Giresun'da meydana gelen sel ve heyelanlarda kaybolanlardan 1'i jandarma olmak üzere 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Dereli ilçesinde sel felaketinde kaybolan askerlerden birinin Ordu nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Etkili olan sağanak yağış dolayısıyla birçok ilçede cadde ve sokaklar sele teslim olan Giresun’da araçların yollarda sürüklendiği felakette kaybolan askerlerden birinin Çamaş ilçesi nüfusuna kayıtlı Erdem Çıtır olduğu belirtildi.

İki gündür sel felaketinde kaybolanları arama çalışmaları sürerken Çamaş ilçe merkezine de Türk bayrakları asıldı.

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı'nca sel felaketi nedeniyle Giresun'daki arama-kurtarma faaliyetine katılacak jandarma ve AFAD ekibi ile teçhizatın bölgeye ulaştırılması için görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait A400M uçağının dün bölgeye ulaştığı açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığının sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Sel felaketi nedeniyle Giresun'daki arama-kurtarma faaliyetine katılacak olan Jandarma ve AFAD ekibi ile teçhizatının bölgeye ulaştırılması için görevlendirilen Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait A400M uçağı Ankara Etimesgut Üssünden bölgeye hareket etti.

Jandarma ve AFAD personeli ile teçhizatını taşıyan A400 uçağımız Ordu-Giresun Havaalanı'na ulaştı. Bölgede bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait helikopterimiz de arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor" denildi.

KOMŞU İLE YARDIMLAR GECİKMEDİ, OBB, EKİP VE EKİPMAN DESTEĞİ SAĞLADI

Öte yandan önceki gün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sonrası hayatın durma noktasına geldiği Giresun’a, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekip ve ekipman desteği sağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları doğrultusunda kuvvetli yağış sonrası taşkın ve heyelanların meydana geldiği Giresun’a, Ordu’dan arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ekip ve ekipmanlar gönderildi.

“GİRESUN’UN MADDİ VE MANEVİ YANINDAYIZ”

Komşu İle gerekli yardımların ulaştırıldığını ve takviyelerin de devam edeceğini söyleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Celal Tezcan, “Şehrimizde de sel oldu ama çok şükür ki komşu ilimiz Giresun kadar etkilenmedik. Kendi imkanlarımız ölçüsünde ve ekiplerimizin yoğun çalışmasıyla biz bu afeti hafif atlattık. Giresun çok ağır hasarlar almış durumda.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler, sabahın erken saatlerinde hasta yatağından bizleri arayarak komşu ilimize destek olmamız talimatını verdi. Bunun üzerine bir greyder ve loderı Giresun’a göndermek üzere yola çıkardık. Aynı zamanda 9 kişilik itfaiye arama kurtarma ekibimiz Giresun’da yoğun bir şekilde çalışmalara katıldı. Komşu ilimize takviyelerimiz devam edecek. Giresun’a geçmiş olsun. Giresun’un maddi ve manevi yanındayız. Allah bir daha böyle bir sıkıntı göstermesin” dedi.

“KİMSENİN BUGÜNE KADAR GÖRDÜĞÜNÜ ZANNETMİYORUM”

Diğer taraftan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dereli ilçesinde gazetecilere, dün öncelikle sabah itibarıyla Giresun'un batısında, daha sonra da doğusunda yoğun şekilde kendini hissettiren yağmurun ardından hem sel hem de heyelan oluştuğunu söyledi.

Önceki gün gece itibarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kente geldiğini söyleyen Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanı'nın da bölgeye geleceğini aktardı.

Soylu, gece verdiği bilgilerde, sabah tablonun biraz daha ağırlaşabileceğini söylediğini anımsatarak, "Ama şunu ifade etmem lazım, buradaki hadiseyi ben de milletvekillerimiz de belediye başkanlarımız da kimsenin bugüne kadar gördüğünü zannetmiyorum. Allah böyle bir afetten korusun. Dükkanların bir çoğu yarısına kadar, bir çoğu tavana yakın yerine kadar toprak ve taş dolu." dedi.

Doğankent'teki durumu ise henüz çıplak gözle görmediğini belirten Soylu, orada da büyük bir sıkıntı olduğunun söylendiğine dikkat çekti.

Soylu, yaptığı açıklamada 12 kayıp bilgisi vererek, "Maalesef 12 kaybın 2'sinin cansız bedenine ulaştık. Bunlardan bir tanesi jandarma evladımız şehit oldu. Bir tanesi de yine bir vatandaşımız. O da Espiye'de Yeniköy'de hayatını kaybetti, şehit oldu." diye konuştu.

Bakan Soylu, Trabzon'dan Ordu'ya, Samsun'dan Rize'ye kadar gerek arama kurtarma ekiplerinin gerekse de meydana gelen büyük enkazın kaldırılmasını sağlayacak iş makinelerinin bölgeye seferber edildiğini de ayrıca sözlerine ekledi.

ARAMALARDA 127 VATANDAŞ KURTARILDI

Arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 127 vatandaşın kurtarıldığını da ifade eden Soylu, şunları söyledi:

"Şuanda helikopterle alınan vatandaşlarımız var. Özellikle Güce yolunda, yayladan gelenler helikopterle alındılar. Orada 6 vatandaşımız kaldı, bir-iki tanesi çocuk. Yine yukarıda, buranın hemen yukarısında bir düğün salonu, akşamdan itibaren onlar korunaklı bir alana alındılar ama yine helikopterimiz onları alacak."

Doğankent-Tirebolu yolunun hala kapalı olduğunu, çünkü yolun çöktüğünü belirten Soylu, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda burası kapalıydı, şimdi arkadaşlarım haber verdiler, bu yol açıldı. Biraz sonra iş makineleri de buraya gelmiş olacak. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tirebolu-Doğankent yolunun 12. kilometresindeki 5 jandarmamızın, bir de iş makinesi operatörünün düştüğü deredeki arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Orada bir jandarmamızın şehit haberini söylemiştim. Diğerleriyle ilgili de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gece oraya da gitmiştik."

Bakan Soylu, el birliği ve gayretle bu işlerin üstesinden gelineceğine dikkati çekerek konuya ilişkin hem önceki gece olay yerine gelmeden önce hem de dün sabahın erken saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a durumu arz ettiğini de sözlerine ekledi.

"ALLAH KİMSEYİ BÖYLE BİR İMTİHANLA SINAMASIN"

Böylesi büyük bir afet karşısında insanın söyleyecek söz bulamadığını dile getiren Soylu, "Deprem de gördüm fakat bu başka bir şey. Allah kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın. Tekrar Dereli'deki, Giresun'daki tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Dereli'de bir vatandaşın kayıp olduğunu, çok büyük can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu kaydeden Soylu, "Burada kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber inşallah hem buradaki yaraları saracaktır hem vatandaşımızın yanında olacaktır" diye de konuştu.

Bakan Soylu, konuşmasının son bölümünde kendisine iletilen yeni bilgiyi de gazetecilerle paylaşarak, " Biri jandarma iki kişinin cansız bedenine ulaşmıştık. Şimdi üçüncü vatandaşımıza da ulaştık. Aşağıboynuyoğun, burası da bizim geceden beri uğraştığımız Güce'deki köylerden bir tanesiydi. Yasemin Özdemir isimli vatandaşımızın da naaşına ulaşıldı. Allah rahmet eylesin, üç oldu yani inşallah sayıları artmaz." ifadelerini kullandı.

CHP’DE GİRESUN’A HEYET GÖNDERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), sel felaketinin meydana geldiği Giresun'a heyet gönderdi.

CHP tarafından yapılan açıklamada, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında milletvekillerinden oluşan heyet, sel felaketinin boyutlarını yerinde incelemek üzere Giresun'a hareket etti.

Heyette, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı yer alıyor.

 

Anahtar Kelimeler : ACIMIZ, VE, KAYBIMIZ, BÜYÜK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız