HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 09:24

“AKILLI BİSİKLET” ÜNYE’DE DE HİZMETE GİRECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, “Akıllı Bisiklet” projesiniAltınordu ilçesinin ardından Ünye’de de hayata geçiriyor. İhalesi yapılan vegüzergâh üzerinde çalışmaları devam eden proje, 32 bisiklet ile 55 akıllı park ünitesinde hizmet
“AKILLI BİSİKLET” ÜNYE’DE DE HİZMETE GİRECEK

Ordu Büyükşehir Belediyesi, “Akıllı Bisiklet” projesiniAltınordu ilçesinin ardından Ünye’de de hayata geçiriyor. İhalesi yapılan vegüzergâh üzerinde çalışmaları devam eden proje, 32 bisiklet ile 55 akıllı park ünitesinde hizmet verecek.

4 ADET AKILLI BİSİKLET KİRALAMA TERMİNALİ BULUNUYOR

Ünye ilçesinde 5 bin 700 m’likgüzergâhta 4 adet akıllı bisiklet kiralama terminali, 55 adet akıllı park ünitesi, 32 adet akıllı bisiklet ve 4 adet akülü engelli aracı şarj istasyonuyla hizmet vermeye başlayacak proje, halkın kullanımına sunulacak. Tabakhane Köprüsü ve 100. Yıl mevkiinde,Çamlık ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesiönünde yer alacak terminallerden akıllı bisiklet kiralanabilecek.

BAŞKAN YILMAZ, “ULAŞIMDA BÜYÜK KOLAYLIK OLACAK”

Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan uygulamanın geçtiğimiz yıl Altınordu ilçesinde hizmet vermeye başladığını hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “Alternatif ulaşım hizmeti sağlayan uygulama, bisiklet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Bisikletleri kullanmak için akıllı kart sistemi uygulanacak. Vatandaşlar, Akıllı Bisiklet istasyonlarından kiraladıkları bisikletleri istedikleri herhangi bir istasyona bırakabilecek. Her istasyonda 2 adet olmak üzere, toplam 8 adet güvenlik kamerası bulunuyor. Bu kameralarla hem sahada bulunan sistemin güvenliği hem de internet üzerinden canlı izleme olanağı sağlanacak. Her bisikletin GPS takip edilebilirliği sayesinde takibi ve kullanım yoğunluğu tespit edilebilecek” diye konuştu.

KULLANMAK İÇİN KENT KARTI YETERLİ

Akıllı bisikletleri kiralayabilmek için öncellikle “Kent Kartı”na ihtiyaç olacak. Akıllı bisiklet kiralama istasyonlarından kişisel ve kredi kartı bilgileri girilerek temin edilebilecek olan kent kartlarına TL yüklemesi gerçekleştirilecek. Bisiklet ya da istasyon üzerindeki manyetik alana, kimlik bilgileriyle oluşturulan kent kartı okutularak kiralama işlemi yapılacak. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız