HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Aralık 2016 Cumartesi Saat: 09:22

“YANLIŞ BİLİNENLERİ ORTADAN KALDIRMAYI AMAÇLADIK”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen Tarıma Değer Katanlar yarışması Projeler kategorisinde Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uy
“YANLIŞ BİLİNENLERİ ORTADAN KALDIRMAYI AMAÇLADIK”

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen "Tarıma Değer Katanlar" yarışması Projeler kategorisinde Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" ikincilik ödülüne layık görülmüştür. Yarışma sonucu dereceye giren proje sahiplerine ödülleri Bakanlık tarafından düzenlenen törenle verildi.

Ankara'da bir alışveriş merkezinin fuaye alanında düzenlenen törene Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Müsteşar Yardımcıları Mehmet Hadi Tunç ve Dr. Durali Koçak, Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Burak KOÇAK, Bakanlığı üst düzey bürokratları ve personelleri ile proje sahipleri katıldı. Tarıma Değer Katanların yanı sıra 8. Tarım ve İnsan Konulu Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin de ödüllerinin takdim edildiği törende, Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak ile Eğitim Yayım ve Yayınlar Daire Başkanı Şevket Barca'nın açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü adına ikincilik ödülünü İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Nusret Şahin İle Ziraat Mühendisi Ali Kemal GÜR aldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ödül töreni sonrası yaptığı açıklamada; "Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan, FTG (Fındık Tanıtım Grubu) tarafından finanse edilen, ilimizle birlikte Giresun, Trabzon, Düzce ve Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin de proje ortağı olarak yer aldığı "Türkiye Fındık Yetiştiriciliğinde Budama Elemanı Benim Uygulamalı Eğitim Projesi" Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Tarıma Değer Katanlar yarışması projeler kategorisinde ikincilik ödülüne layık görülmüştür.

İlimizin en önemli tarımsal ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi artırmak adına hazırladığımız bu projeyle üreticilerimizi bilinçlendirmeyi, fındık hastalık ve zararlıları ile mücadele çalışmaları ile birlikte, budama, toprak tahlili ve gübreleme gibi verim ve kaliteye direkt etkili unsurlar hakkında yanlış bilinenleri ortadan kaldırmayı amaçladık. Proje kapsamında 5 ilde toplam 1.065 budama elemanı yetiştirdik.

Projemizin başarılı olması ve üreticilerimizin de bu konuda isteklerinin olması üzerine projenin ikincisini de düzenleyerek 1.122 budama elamanı daha yetiştirerek toplamda budama elamanı sayımızı 2.187' ye ulaştırmış olduk. Projemizin verim ve kaliteye direkt etki eden budama konusunda eğitimli budamacılar yetiştirerek, tarımsal istihdama da büyük bir katkı sağladığı inancındayım.

İl Müdürlüğü olarak yalnız fındıkta değil diğer tarımsal ürünlerimizde de proje çalışmaları yürütmekteyiz. Bizlerin amacı Ordu tarımını ülke tarımında üst sıralara taşımaktır. Bu amaçla bu ve benzeri proje ve çalışmalarımız devam edecektir. Elbette ki ödül almak bir amaç değildir. Ancak bu tarz ödüller çalışmalarımızda bizleri ve personelimizi motive etmesi açısından güzel ve gurur verici bir araçtır. Ben bu vesileyle projede görev alan tüm personelimi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum." dedi. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız