HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Aralık 2016 Pazar Saat: 10:52

Halepliler İçin Kızılay İnsani Müdahaleye Hazır

Halep’te ateşkesin ilan edilmesinden sonra harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeden ayrılacak olan mağdurlara, güvenli bölge olan İdlib’de yardım edecek. Gelişmeleri yakından takip edebilmek için bölgeye giden Kızılay Genel Başkanı
Halepliler İçin Kızılay İnsani Müdahaleye Hazır

Halep’te ateşkesin ilan edilmesinden sonra harekete geçen Türk Kızılayı, bölgeden ayrılacak olan mağdurlara, güvenli bölge olan İdlib’de yardım edecek. Gelişmeleri yakından takip edebilmek için bölgeye giden Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Halep’ten ayrılmak zorunda kalan onbinlerce insanın barınma, gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

 

Ateşkesin hemen ardından bölgeye giden ve yetkililerle görüşen Genel Başkan Dr. Kerem Kınık, Halep’ten gelmesi beklenen onbinlerce savaş mağdurunun İdlib kırsalında konaklamalarını sağlayacak 50 bin kişilik çadırkent kurulacağını söyledi. “AFAD koordinasyonunda Kızılay ve İHH bir operasyon planı yaptık. Bu operasyon planında öncelikli olarak yaralıların Türkiye'ye doğru alınması var, Sağlık Bakanlığı bu konuyla ilgili çalışıyor” diyen Kınık, bundan sonraki süreçlerde ihtiyaç duyulacak sağlık hizmetleri gibi diğer acil hizmetlerle ilgili olarak da bir takım çalışmaların olacağını dile getirdi.


Kamp için fizibilite yapıldı
 

Halep'te 70-80 bin civarında insanın olduğunu ve bunların özellikle İdlib bölgesine yoğunlaşacağının düşünüldüğünü ifade eden Kınık, “Kış şartları ağır, barınma imkanları zayıf. Bu insanların geldiklerinde İdlib bölgesinde konaklayacakları yer lazım. Bölgede fizibilite çalışmalarını yaptık. Bazı bölgeler belirledik” dedi.


Bu bölgelerle alakalı altyapı çalışmalarının başlayacağını söyleyen Genel Başkan Kınık, bölgenin çok acil, barınma, çadır, beslenme, giysi, battaniye, sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Kınık, Türk Kızılayı olarak, AFAD ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber bu ihtiyaçların karşılanması için kapsamlı bir çalışma gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.


Halep’teki insani krize sessiz kalmayan Türk Kızılayı “Görmezden Gelmeyin” adlı bir kampanya ile hayırsever Türk halkından destek istiyor. Kısa zamanda 2868 sms hattına onbinlerce mesaj atan, banka ve internet hesaplarından maddi destekte bulunan, şubeler aracılığıyla ayni destek veren hayırseverler Halep’te yaşanan drama sessiz kalmadıklarını gösteriyorlar. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız