HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Aralık 2016 Perşembe Saat: 09:49

“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Ordu’lu Muhtarlar teröre karşı tepki yürüyüşü yaptı. Ordu'da muhtarlar tarafından İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki olarak "Terörün Karşısında, Devletimizin Yanındayız" yürüyüşü gerçekleş

Ordu’lu Muhtarlar teröre karşı tepki yürüyüşü yaptı. Ordu'da muhtarlar tarafından İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki olarak "Terörün Karşısında, Devletimizin Yanındayız" yürüyüşü gerçekleştirildi.

 Ordu Muhtarlar Federasyonu ve Altınordu Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, il Jandarma Komutanı J. Albay Sedat Sarıkaya, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz ve çok sayıda muhtar katıldı.

Altınordu ilçesi Düz Mahalle Sırrıpaşa Caddesi'nde başlayan yürüyüşte muhtarlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk-Kürt kardeştir, huzuru bozan kalleştir", "Polis ve askere uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatrük Anıtı önünde sona eren yürüyüş sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, Türkiye'nin üzerinde çok büyük oyunların oynandığına dikkat çekerek, "Suriye ve Irak'taki olayları görüyorsunuz. Bunların hepsi Türkiye'ye dönük bir oyunun parçası. Maksat Türk insanını bölmek, parçalamak, güçsüz düşürmek ve bölgede istikrar unsuru olan devletimize ve hükümetimize  zarar vermek" dedi.

 Bu işin arkasında dış güçlerin olduğunu olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "15 Temmuz olaylarını hafızalarımızda daha yeni idrak ettik. Milletçe de bundan büyük dersler çıkardık. En son Rusya'nın Ankara Büyükelçisini haince öldürdüler. Burada maksat Türkiye-Rusya ilişkilerini baltalamak. Milletimizin basireti inşallah bunu yenecektir. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, bir birimize kenetlendiğimiz sürece bu oyuncuların, bu figüranların oyunları hiçbir zaman başarıya ulaşamayacaktır. Biz haklıyız, Allah bizimle inşallah" diye konuştu.

Muhtarları yaptıkları yürüyüşten dolayı kutlayan Vali Balkanlıoğlu, herkesin teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesini istedi.

 Muhtarlar adına konuşan Yaşar Temel ise, düzenledikleri yürüyüşe Ordu'nun 20 ilçesinde muhtarların katıldığını belirterek, "Her zaman terörün karşında olacağız ve devletimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Hainler, bizler birlik ve beraber içerisinde olduğumuz sürece emellerine ulaşamayacak" dedi.

Sırrıpaşa’dan yürüyüşe başlayan topluluk Atatürk Anıtına geldi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Temel, ‘’Bugün buraya toplanma sebebimiz Devletimiz ve Milletimize karşı yapılan her türlü hukuksuz ve şiddet içeren davranışların karşısında olduğumuzu beyan etmektir. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana, Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik, Devletimizin güvenlik güçlerini ve bütünlüğünü bozmak isteyen iç ve dış hainler bu emellerine ulaşamayacağını anlayınca son zamanlarda Devletimizin güvenlik güçlerine ve sivil halkına hain intihar girişimleri gerçekleştirmektedirler.

Geçmişteki farklılıklarımızı ayrılığa dönüştürmeye çalışmaktadırlar. Bugün birileri ülkemizde kardeş kavgası başlatmak, birlik ve bütünlüğümüzü bozmak istiyor. Kirli bir oyun düzenliyorlar. Millet olarak bu oyunu bozmak zorundayız. Bu vatan topraklarında 78 milyon bir olmalı, kardeş olmalı. Varlık sebebi bu ülkeyi bölmek ve parçalamak, kardeş kavgası çıkarmak, Devletimizi zarara uğratmak olan eli kanlı örgütleri fıtratlarının gereğini bugünlerde daha da fazla yapmaktadırlar.

Eli kanlı katiller taşeronluklarını yaptıkları karanlık odakların kanlı emellerine hizmet etmektedirler. Bu gözleri dönmüş terör örgütlerinin dini, dili, cinsiyeti yoktur. İstanbul’da polisimize, Kayseri’de Jandarma Komutanlığımıza, Ankara’da Rusya Büyükelçimize yapılan bu hain saldırıları şiddetle kınıyoruz. Terör örgütlerinin adı her ne olursa olsun hepsinin amacı aynıdır.

Biz Ordulu muhtarlar, sivil halk olarak her daim terörün karşısında ve Devletimizin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Ordu Muhtarlar Federasyonu olarak yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybeden tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘ Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur‘’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bir dakika saygı duruşunda bulunan muhtarlar, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “DEVLETİMİZİN, YANINDAYIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız