HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
9 Şubat 2023 Perşembe Saat: 13:39

AKUT, EKİP VE GÖNÜLLÜ SAYISINI ARTTIRDI

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli gerçekleşen iki depremdeki ekip ve gönüllü sayısını arttırdı.
AKUT, EKİP VE GÖNÜLLÜ SAYISINI ARTTIRDI

 

 AKUT Arama Kurtarma Derneği, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli gerçekleşen iki depremdeki ekip ve gönüllü sayısını arttırdı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 8 Şubat 2023 Saat 14.00 itibari ile vefat eden kişi sayısının 8.574 ve yaralı sayısının 49.133 kişiye ulaştığı belirtilen depremler geniş bir alanı ekledi.

 

Depremin ilk anından itibaren hızla koordine olan AKUT ekipleri, 8 Şubat 2023 Saat 14.00 itibari ile deprem bölgesinde 30 ekip ve 639 gönüllüsü ile operasyonlarını sürdürüyor. Dernekten yapılan açıklamada, 4 arama köpeğiyle desteklenen çalışmalarda 78 kişinin canlı olarak enkazdan tahliye edildiği belirtildi. Arama kurtarma çalışmalarında ayrıca, 33 cansız bedenin tahliye edildiği bildirildi. Böylece AKUT 111 kişiyi tahliye etmiş oldu.

 

AKUT, Türkiye çapındaki tüm ekipleriyle deprem bölgesinde

AKUT, Gaziantep, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Alanya, Ankara, Antalya, Bingöl, Bodrum, Bozüyük, Bursa, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Fethiye, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kaş- Kalkan, Kuşadası, Kocaeli, Manisa, Marmaris, Mersin, Niğde, Rize, Selçuk, Tekirdağ, Trabzon ve Yarımada ekipleri ile deprem bölgesinde çalışmalarını kesintisiz sürdürmekte. Şu an itibariyle AKUT’un tüm Türkiye çapındaki ekiplerinin deprem bölgelerinde arama kurtarma yapmakta olduğu vurgulandı.

 

 

Anahtar Kelimeler : AKUT, EKİP, VE, GÖNÜLLÜ, SAYISINI, ARTTIRDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız