HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Haziran 2023 Perşembe Saat: 13:03

DIŞARI ÇIKMADAN GÜNEŞ KORUYUCU SÜRÜN

Güneş ışınlarından korunmak için güneş koruyucu kullanımının öneminin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Ekiz, “Güneşten koruyucuların etkisini koruyabilmesi için 2-3 saatte bir tekrarlanmaları gerekmektedir. Günde b
DIŞARI ÇIKMADAN GÜNEŞ KORUYUCU SÜRÜN

Güneş ışınlarından korunmak için güneş koruyucu kullanımının öneminin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Ekiz, “Güneşten koruyucuların etkisini koruyabilmesi için 2-3 saatte bir tekrarlanmaları gerekmektedir. Günde bir kez güneşten koruyucu kullanımı yeterli değildir. Güneşten koruma faktörü (SPF) değeri 30’un üzerinde olan ürünler tercih edilmelidir. Yapılan çalışmalarda 30 koruma faktörün üzerindeki koruyucular arasında belirgin olarak bir farklılık saptanmamıştır ve yaklaşık olarak yüzde 90 ve üzeri koruma sağlar” dedi.

İçinde bulunduğumuz yaz aylarının denizin ve kumun tadını çıkartmak için güneşte fazla kalan beyaz tenliler için adeta bir kâbusa dönüşebildiğini belirten Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Ekiz, dikkat edilmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu.

GÜNEŞİN ZARARLARI ETKİLERİNDEN GÜNEŞ KORUYUCULAR İLE KORUNUN

Ultraviyole ışınlarının gün ışığının olduğu tüm ortamlarda mevcut olduğunu dile getiren Doç. Dr. Ekiz, “Güneş koruyucuları organik (kimyasal) ve inorganik (fiziksel) olmak üzere 2 gruba ayırmak mümkündür. Kimyasal koruyucular UV radyasyonu emerler, karmaşık moleküler etkileşimler gösterirler. Fiziksel koruyucular fiziksel olarak ışığı bloke eden ve yansıtan küçük parçacıklardan oluşur. Opak beyaz kalıntı bırakan fiziksel güneşten koruyucular görüntü açısından rahatsızlık verse de transparan güneşten koruyuculara göre daha etkilidirler” diye konuştu.

GÜNEŞ KORUYUCULAR 2-3 SAATTE BİR YENİLENMELİ

Güneş koruyucularının, dışarı çıkmadan 30 dakika önce sürülmesini ve 2- 3 saatte bir yenilenmesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Ekiz, şu bilgileri paylaştı:

“Yüzme, terleme, yüzü silme-temizleme işlemlerinden sonra güneşten koruyucuların tekrarlanması gereklidir. Güneşten koruyucuların etkisini koruyabilmesi için 2-3 saatte bir tekrarlanmaları gerekmektedir. Günde 1 kez güneş koruyucu kullanımı yeterli değildir. Güneşten koruma faktörü (SPF) değeri 30’un üzerinde olan ürünler tercih edilmelidir. Yapılan çalışmalarda 30 koruma faktörünün üzerindeki koruyucular arasında belirgin olarak bir farklılık saptanmamıştır ve yaklaşık yüzde 90 ve üzeri koruma sağlar.”

BU SAATLERE DİKKAT

Her ne kadar vücut için faydaları olsa da,  aşırı derecede güneş ışığına maruz kalmanın cildimiz için büyük zararlara sebep olabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Ekiz, “Bu nedenle mümkün olduğu kadar güneş ışıklarının en dik olduğu saatler olan 10:00-16:00 arasında güneşten kaçınmamız gerekir. Dışarı çıkmadan yarım saat önce mutlaka en az 30 Faktör güneşten koruyucu sürülmesine özen gösterilmelidir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Anahtar Kelimeler : DIŞARI, ÇIKMADAN, GÜNEŞ, KORUYUCU, SÜRÜN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız