HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Mayıs 2017 Salı Saat: 09:58

“KIRSAL KALKINMA OLMADAN TARIMIN KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırsal kalkınma kapsamında toplamda 7 milyar liralık yatırım olduğunu ve yaklaşık 60 bin istihdam gerçekleştiğini belirterek "Tarım kalkınmadan ülkenin kalkınması mümkün değildi
“KIRSAL KALKINMA OLMADAN TARIMIN KALKINMASI MÜMKÜN DEĞİL”

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kırsal kalkınma kapsamında toplamda 7 milyar liralık yatırım olduğunu ve yaklaşık 60 bin istihdam gerçekleştiğini belirterek "Tarım kalkınmadan ülkenin kalkınması mümkün değildir. Kırsalda kalkınma olmadan da tarımın kalkınması mümkün değil. Onun için hep beraber, bütün imkânları destekleri kullanarak, üretmemiz, kalkınmamız gerekiyor." dedi.

EXPO Kongre Merkezi'nde düzenlenen EXPO 2016 Antalya Fuarı'nın sezon açılışı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) "10. Yılımızda Kırsal Kalkınma Buluşması" etkinliğine katılan Çelik, burada yaptığı konuşmada, EXPO 2016 Antalya'nın bir yıl önce açıldığını ve 6 ay hizmet verdiğini söyledi.

Açılışına 57 ülkenin katıldığını hatırlatan Çelik, EXPO'yu her türlü olumsuzluğa rağmen 5 milyon kişinin ziyaret ettiğini anlattı.

Çelik, "EXPO'nun gelecekte de Antalya'ya hizmet sunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bu sezon hizmetinizde olacak ama umuyorum yeni sahibiyle birlikte buranın canlılığı, aktivitesi daha güzel bir noktaya taşınmış olacak." diye konuştu.

EXPO'nun amacının tabiata, tarıma karşı farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Çelik, tabiatın bugün büyük bir tahribatla karşı karşıya kaldığını belirtti. Tahribatların savaşları, her alanda dengesizlikleri, açlığı ve sefaleti de beraberinde getirdiğini anlatan Çelik, 15 yıl içerisinde dünyadaki 700 milyon insanın, bulundukları ülkelerden daha rahat yaşayabilecekleri bir ortama göç edeceklerinin ifade edildiğini söyledi.

"Üreticiye 15 sene içerisinde 103 milyar lira destek verdik"

Milli Tarım Projesi'ni yürürlüğe koyduklarını aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Hayvancılıkta millilik, kendi kendine yeten hayvancılık, tarımda millilik... Milli Tarım Projesi ile bir karış toprağın dahi zayi olmadığı, her karış toprağın ekildiği, üretime katıldığı bir projeyi hayata geçirmiş bulunuyoruz. Tarıma ve üreticiye, kalkınması, refah düzeyinin artması için destek veriyoruz. 15 sene içerisinde 103 milyar lira tarımsal destek vermişiz, bu artarak devam ediyor. Bakanlığımızın bünyesindeki kırsal kalkınma vasıtasıyla kırsaldaki yatırımlar için ise 3 milyar 200 milyon lira destek vermişiz."

Toplamda 7 milyar liralık yatırım olduğunu ve yaklaşık 60 bin istihdam gerçekleştiğini belirten Çelik, IPARD 2 programının 8 Mayıs'ta yürürlüğe girdiğini ve 2020'ye kadar devam edeceğini anlattı.

Gerek AB hibelerinin gerekse yerli kırsal kalkınma desteklerinin kıymetini bilmek gerektiğini vurgulayan Çelik, "Tarım kalkınmadan ülkenin kalkınması mümkün değildir. Kırsalda kalkınma olmadan da tarımın kalkınması mümkün değil. Onun için hep beraber, bütün imkânları destekleri kullanarak, üretmemiz, kalkınmamız gerekiyor." dedi.

"Şehirleşmenin çözümü kırsal kalkınma"

Etkinlikte bir konuşma yapan TKDK Başkanı Ahmet Antalyalı, kurumlarının 10. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, kırsal kalkınmayı destekleyen önemli bir kurum olduklarını söyledi.

Şu ana kadar 11 bin proje uyguladıklarını ve önemli bir istihdam sağladıklarını ifade eden Antalyalı, "İş gücü piyasasına, ekonomiye çok ciddi katkılar sağlıyoruz. Kalkınma konusu her anlamda büyük bir gurur ve pek çok kurumumuzla koordineli çalışıyoruz. Güçlü, sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz var. Son yıllarda şehirleşme oranı hızla yükseldi. Bu sosyal problemi beraberinde getirebilir, bunun çözümü de kırsal kalkınmadır." diye konuştu.

Tarım kredi kooperatiflerine teşekkür ederek onlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve daha fazla proje beklediklerini belirten Antalyalı, özellikle tarımda katma değeri yüksek ürünlerin önemli olduğuna değindi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız