HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Temmuz 2017 Salı Saat: 09:40

OTOPARK ÜCRETLERİNİ ÖDEMEYENLERE UYARI

OTOPARK ÜCRETLERİNİ ÖDEMEYENLERE UYARI

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki ORBEL A.Ş tarafından işletilen kent merkezindeki cadde, bulvar ve sokaklar üzerinde ücretli park uygulaması ile otoparklarda ücret ödemeyenlerle ilgili yasal süreç başlatıldığı öğrenildi.

Ödenmeyen park ücretleri için icra takipleri açılmakta olup, henüz aleyhine takip açılmayan vatandaşların daha fazla maddi külfete katlanmak zorunda kalmamaları için uzlaşmak adına ORBEL A.Ş’ye giderek uzlaşma yoluna gitmeleri isteniyor. Park ücretlerine, icra takip masrafları , vekalet ücreti ve harçlarda eklendiğinde ödenmesi gereken rakam yaklaşık iki katına çıktığından dolayı, vatandaşların mağdur olmamaları için, aleyhlerine icra takibi başlatılmadan önce uzlaşmaya gidip , park ücretlerini ödemeleri gerekiyor.

VATANDAŞLARA UYARI!

Vatandaşların, halkı yanlış yönlendiren, yalan yanlış haberlerle insanları park ücretlerini ödememeye sevk eden,  basına yanlış demeçler veren açıklamalara itibar etmemeleri, park uygulamasının yasaya uygun olduğundan dolayı mağdur olabilecekleri belirtildi.

SAMSUN’DA AÇILAN DAVALAR REDDEDİLDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sınırları dahilinde kent merkezindeki cadde, bulvar ve sokaklar üzerinde parkomat makineleri ile otopark işletilmesi hakkındaki yönetmeliğin iptali istemiyle Vehbi Gül tarafından açılan davada, Samsun 1.İdare Mahkemesince büyükşehir belediyesinin, karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etme ve işletme, işlettirmek veya kiraya vermek gibi yetkilerinin bulunmadığı kabul edilerek, dava konusu yönetmeliğin tamamının iptaline karar vermiş ancak Danıştay 8. Dairesi kararı bozarak yapılan işlemin usüle uygun olduğuna karar vermişti.

Konuyla ilgili Büyükşehir Kanunu ise şöyle; “Madde 7 - Büyükşehir belediyesinin görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır: f) Büyükşehir ulaşım ana planını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini planlamak ve koordinasyonu sağlamak; kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergahlarını belirtmek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek”

 

 

Anahtar Kelimeler : OTOPARK, ÜCRETLERİNİ, ÖDEMEYENLERE, UYARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız