HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Ağustos 2017 Salı Saat: 09:34

“FINDIK=?, BİZİM SUÇUMUZ, GÜNAHIMIZ NE?”

Ordu’da, 2017 yılı fındık hasadını toplamaya devam eden üreticilerin gözleri hala fındık fiyatlarında. Her yıl Ağustos ayının 14 ila 15 Tarihleri arasında fındık fiyatı açıklayan serbest piyasada ise bu sene çıt yok. Serbest piyas
“FINDIK=?, BİZİM SUÇUMUZ, GÜNAHIMIZ NE?”

Ordu’da, 2017 yılı fındık hasadını toplamaya devam eden üreticilerin gözleri hala fındık fiyatlarında. Her yıl Ağustos ayının 14 ila 15 Tarihleri arasında fındık fiyatı açıklayan serbest piyasada ise bu sene çıt yok. Serbest piyasanın yanı sıra hükümet kanadında da fındık fiyatı ile ilgili bugüne kadar henüz bir kanaat oluşmadı.

Gazetemizin yaptığı araştırmada, Ordu Ticaret Borsası başta olmak üzere bölgede ki diğer borsalarda da şartların ve koşulların henüz oluşmadığı için tabelaya fiyat yazamadıkları ortaya çıktı.

Borsalar fiyat belirleyen kurumlar olmadığı gibi bir yandan da şartların bir an önce oluşturulması ve üreticinin gözünün önünü görmesi adına çalışmaların hızlandırılmasını bekleyen kurumlar arasında başı çekiyor.

Hükümet kanadından da Rekabet Kurumu, fındık fiyatlarında ki dengesizliklerin ve olumsuzlukların önüne geçmesi için piyasa koşullarının tam oluşmasını beklediği de alınan bilgiler arasında yer aldı.

Bu arada peyder pey pazara fındık indiren üreticiler ise tüccar ve manava fiyat kesmeden emanete bırakarak gittikleri de gözlendi. Özellikle il dışından gelen ve izinleri az olup ta geri dönmek zorunda kalan üreticiler, çözümü şimdilik fiyat kesmeden emanete bırakarak geri dönme ile buluyorlar.

Öte yandan pazara fındık indirip de para veya avans almak isteyen üreticilerin de pazarda fındık=patates, fındık=soğan, fındık=salatalık mantalitesi ile oluşturulan fiyatla ürünlerine işlem yaptırıp evlerinin yolunu tutuyorlar.

Diğer taraftan hükümetten umduğu açıklamayı, serbest piyasadan beklediği fiyatı henüz göremeyen fındık üreticileri ise bu günlerde; “Ayın 15’i oldu hala fiyat yok. Yani fındık=?, bizim suçumuz, günahımız ne?” diye sorarak tepkilerini ortaya koymaya devam ediyorlar. (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : “FINDIK=?, BİZİM, SUÇUMUZ, GÜNAHIMIZ, NE?”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız