HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Eylül 2017 Cumartesi Saat: 11:53

ŞEYHOĞLU: İLKSAN, DÜNDEN DERSİNİ ÇOK İYİ ALDI

  İLKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şeyhoğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına kusursuz bir şekilde gireceklerini söyledi. Gazetemiz muhabiri Mehmet Topkaraoğlu’na verdiği röportajda İLKSAN’ın dünü, bugünü ve yarını hakkında ö
ŞEYHOĞLU: İLKSAN, DÜNDEN DERSİNİ ÇOK İYİ ALDI

 

İLKSAN Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şeyhoğlu, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına kusursuz bir şekilde gireceklerini söyledi. Gazetemiz muhabiri Mehmet Topkaraoğlu’na verdiği röportajda İLKSAN’ın dünü, bugünü ve yarını hakkında önemli açıklamalarda bulunan Şeyhoğlu, İLKSAN’ın bugün geldiği noktada çok iyi bir durumda olduğuna dikkat çekti.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sayın Metin Şeyhoğlu, haftanın röportajı sayfamıza öncelikle hoş geldiniz. Öncelikle sizden İLKSAN’ın kurumsal kimliği hakkında bilgi alabilirmiyiz?

Metin ŞEYHOĞLU: Hoşbulduk, sayın Topkaraoğlu. Evet hizmetimde 26. Yılım. Saraycıkta’da 5. Yılım. İLKSAN Eğitim camiasından ayrı düşünülemez. İLKSAN’a üye olanların yüzde seksen doksanı öğretmenler.

Bizde bu nedenle İLKSAN’a çok önem veriyoruz. İLKSAN 1943 Yılında kurulan bir sandık. İlkokul Öğretmenleri Yardım Sandığı Adı Altında 1943 Yılında o zamanda Verem Hastalığı Türkiye’de hat safhada olan bir hastalık.

Burada İLKSAN öğretmenleri bir dayanışma adı altında özellikle kaplıcalar açmak için yardım sandığı kuruluyor. 1943 Yılında kurulan bu sandık halen devam etmekte. Tabi geçmişinden bugüne kadar çok büyük aşamalar kat etti.

İLKSAN Yönetim Kurulu olarak yedi kişiden oluşuyor. Dört kişi bakanlığımızın temsilcilerinden onları da seçimle seçiyoruz. Delegeler orda yapmış olduğu seçimle görevleri bize veriyorlar. Bizde 3 yıllığına seçiliyoruz 3 yıl sonra aynı seçimi tekrar gerçekleştiriyoruz.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Bize biraz da yapılan son kongre seçimlerinden bahsedebilirmisiniz?

Metin ŞEYHOĞLU: İLKSAN bizim için çok önemli. 255 bin üyesi bulunan İLKSAN şu an bizler için çok önemli. Üyelerimizin haklarını korumak adına büyük bir savaş veriyoruz. 2012 yılında ordu il delegesiydi. 2016 Yılında tekrar seçilerek il delegesi oldum bunun haricinde kendi bünyemiz içinde yapmış olduğumuz seçimde ise İLKSAN yönetim kuruluna seçildim. Buda ordu adına ve şahsım adına çok guru verici.

Öncelerde de İLKSAN insanların hafızasında yer sıkıntılar çekti kayyumda atadı. Biz şunlar şunu yaptı bunu yaptı demek istemiyoruz. Biz bende bu adaylığa KAMUSEN yapısı adı altında çıktım. bu yanlış bir algı ama sanki sendikalar arasında bir yarış gibi. İLKSAN sendikalardan ayrı bir kurum. 1996 Yılından bu yana kadar İLKSAN’ı KAMUSEN çatısı adı altında Türkiye’de TİMSEN yönetiyor.

Mehmet TOPKARAOĞLU: 1996 yılından bugüne kadar neler değişti İLKSAN’da?

Metin ŞEYHOĞLU: 19996 Yılından bu yana İLKSAN çağ atladı. Çünkü biz eksi 3 milyonla devir aldık. Emekli olanların ikramiyesini veremeyecek olan bir ilksan şu anda emekli ikramiyesini 3 günde hesaba yatırabiliyor. Bu da düzgün yönetildiğinde kaliteli insanların elinde nasıl ne durumda olduğu ortada. Çok iyi bir durumda. Kredi verebilen bir kurum haline geldi. İLKSAN üyeleri de devletten emekli olduğunda ikramiye veriyor.

BES’ten daha katkılı yüzde 700 yakın. İLKSAN daha da geliştirilmeli daha iyi işler yapılmalı. Gayemiz hep üyelerimiz nasıl daha iyi hizmet ederiz. Sağlık alanında İLKSAN’a girdiklerinde ücretsiz sağlık hizmetinden yaralanıyor. 24 saat işleyen bir sistem. Zaman kaybımızda oluyor.

Evlilik yardımımız var. Faizsiz 5 bin tl kredi veriyoruz. Az diyebilirler ama nakit parayı harcamak lazım. Başkanımız İLKSAN’a çağ atlattı. Şu an İLKSAN çok iyi bir durumda. Dünle bugünün farkını anlatmak için diyorum.

Özellikle parayı değerlendirmek önemli. Biz olaya şöyle bakıyoruz. İLKSAN’da cok kaliteli kişiler alarak nereye yatırım yapacağımızı biliyoruz. Kim İLKSAN’a faydalı olacaksa onu alıyoruz.

Oy seçiminde de çok dikkatli oluyoruz. KAMUSEN tarafından yönetildiği için İLKSAN’ın yapacağı yanlış onu etkiler.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sosyal Projeleriniz var mı? Üyelerinizin menfaatlerine yönelik ne gibi tasarruflar sağlıyorsunuz?

Metin ŞEYHOĞLU: İLKSAN’a şu anda üyelerimiz güveniyor ve oy veriyor. Üyelerimiz diyor ki burası bizim geleceğimiz ondan bizi tercih ediyorlar. İcralık üyelerimize İLKSAN yardımcı oluyor. Buda bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Davamız İLKSAN olduğunu için asla peşini bırakmadık. İLKSAN üyesi isen 200 Tl olan İLKSAN üyesine 125 lira otel fiyatı. Üyelerimiz memnun kalıyor.

Sadece öğretmenler değil. İl MEB, İlçe MEB de çalışan herkes bizim üyemiz. Onlara hizmet zor ama gurur verici. Ordu’da İLKSAN marka oldu. Üyelerimiz zaten eğitimli insanlar yüksek lisans uzaktan eğitim imkanı olacak. 255 Bin üyemiz olduğunu öğrenince anlaşma yapılan firmalar kendileri geliyor. Araç kampanyamız var şu anda. Bayiyle İLKSAN görüşüyor ve indirim yapıyorlar.

217 üyenin 179’u Türk Eğitim Senden Oluşuyor. Gelin hep beraber olalım birlikte karar alalım. İLKSAN bunları şirket üzerinden yapabiliyor. Kanunu aşma şansımız yok. 1943 Yılındaki Kanuna rağmen İLKSANı çok iyi yerlere getirdik. İLKSAN’ın Bakanlığının kontrolünde olması nedeniyle. Yaptığımız her şey şeffaf.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Son olarak üyelerinizin çocuklarına yönelik yurt ve barınma çalışmalarınız ne durumda? Üyelerinize son mesajlarınız nelerdir?

Metin ŞEYHOĞLU: Bu eğitim öğretim yılında Türk Eğitim Sen öğrenci yurdu açılıyor. 650 kapasiteli bir yurt. Bu gibi sandıkların öncelikli amacı bu olmalı.

İLKSAN bu alanda çalışmalar yapıyor. İstanbul, İzmir, Ankara’da uygun fiyatlarla kalacağı öğrenci evleri açacak. Kaynaklarımıza göre başlattık. Bunun açıklamaları yapılacak. Amacımız üyelerimizin çocuklarının güvenilir sağlam imkânlar sağlamak. İLKSANı geliştirmek lazım. Üyelerimiz cüzi fiyatlara rahatça kalabilir.

İLKSAN dünden dersini çok iyi aldı. Çok iyi kadrosuyla emin adımlarla gidiyor. Akıllı kararlar vermeli ona göre adımlar atamalıyız. Bir üyemizin derdi hepimiz derdi.

Çünkü biz köklü bir aileyiz. 12 Yılda kadrosunun iyi olması kaliteli olması nedeniyle geleceğe çok iyi umutlarla bakıyor. İnsanı geliştirdiğin zaman geliştirdiğin zaman karşılığını alıyorsun. Üyelerimizin hizmetindeyiz. Bizde bütün bunları okullarımızda anlatacağız.

Mehmet TOPKARAOĞLU: Sayın Şeyhoğlu, konuğumuz olduğunuz için çok teşekkür ediyor, yeni eğitim-öğretim yılında başarılarınızın devamını diliyoruz.

Metin ŞEYHOĞLU: Sayın Topkaraoğlu, bende başta şahsınıza ve Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine, şahsım ve camiama sağladığınız bu katkı için çok teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : ŞEYHOĞLU:, İLKSAN, DÜNDEN, DERSİNİ, ÇOK, İYİ, ALDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız