HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Kasım 2017 Salı Saat: 08:43

‘HASTALIĞI FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜN’

14 Kasım Diyabet Günü’ne dair konuşan Özel Ordu Sevgi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Abdurrahman Tomakin, ‘Diyabet tedavisini sağlıklı yaşamın adımları olarak düşünün ve uzun yaşam fırsatına dönüştürün’ dedi.
‘HASTALIĞI FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜN’

14 Kasım Diyabet Günü’ne dair konuşan Özel Ordu Sevgi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Abdurrahman Tomakin, ‘Diyabet tedavisini sağlıklı yaşamın adımları olarak düşünün ve uzun yaşam fırsatına dönüştürün’ dedi.

1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına her yıl 14 Kasım'da düzenlenen Dünya Diyabet Günü’nde farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Özel Ordu Sevgi Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Abdurrahman Tomakin, diyabetin dünyada çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu söyledi. Türkiye’de diyabet hastalığı yaygınlığından söz eden Tomakin, “Türkiye’de yüzde 7-8 diyabet hastası ve bir o kadar da diyabet hastalığının farkında olmayan gizli diyabet hastaları var. Toplamda ise 80 milyon nüfusun 12 milyonunda diyabet olduğunu gösteriyor” dedi.


DİYABET NEDİR?
Diyabet hastalığını basit anlamıyla kan şekerinin yükselmesi ve vücudun şekeri kullanamaması olarak tanımlayan Uzm. Dr. Abdurrahman Tomakin, hastalığın belirtileri hakkında bilgi verdi:
“Zayıflama, aşırı su içme, aşırı idrara gitme diyabetin genel belirtilerdir. Hastalar şekeri kullanamadıkları için kendilerini halsiz, bitkin hissediyorlar. Aşırı kan şekerinin böbreklerde tutulamaması sebebiyle aşırı idrara çıkma, fazla su içme görülüyor. Şeker kaybında da vücudun kendinde sürekli şeker üretme ihtiyacı hissetmesi sonucu aşırı zayıflama görülüyor. Hastalar tedavilerini zamanında olmaz ve programlarını iyi uygulamazsa bu sorunlar ortaya çıkar”.

EN BÜYÜK SORUN: HASTALIĞIN KABULÜ
Bilinçlendirme çalışmalarının diyabet korkusunun dağılmasına katkısına değinen Tomakin, “Hastalarımızın çoğu bu konuda daha itidalli davranıyor ama hala diyabetini kabul etmek istemeyen ve bu yüzden hastaneye geç gelen hastaları görüyoruz.
Hastalar şikâyetlerini televizyon ya da başka yerde duyduğunda şeker hastası olduğunu anlıyor; fakat kendine konduramıyor. Hastalığı kabul etmek istemedikleri için de doktora geç geliyorlar. Bu durumda göz problemleri, böbrek problemleri, kalp hastalığı, kolesterol yüksekliği gibi problemlerle daha fazla uğraşmak zorunda kalıyorlar” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : ‘HASTALIĞI, FIRSATA, DÖNÜŞTÜRÜN’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız