HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Nisan 2016 Perşembe Saat: 10:14

”Gücümüzü, çabamızı, bir araya getireceğiz”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Üretimde Kümelenme ve İstihdam” konulu bir istişare toplantısı düzenlendi.
”Gücümüzü, çabamızı, bir araya getireceğiz”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından “Üretimde Kümelenme ve İstihdam” konulu bir istişare toplantısı düzenlendi.

Ünye Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen istişare toplantısına Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ÖDÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ünye’deki sanayici, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız hayırlı bir iş yapıyor. Sizleri Türkiye’nin medarı iftiharı olan ve ileri teknoloji ürünleri üretebilen ve kümelendirmeyi başaran bir yapıya bürünen, Ankara’da ki en büyük tesis hizmetleri olan OSTİM Yönetim Kurulu başkanını sizlerle buluşturuyor. Başarı hikâyesini dinleyecek ve inşallah örnek alacaksınız” dedi.

“Bizim bilgi birikimimizi ve donanımımızı bir araya getirip kümelendirmemiz lazım. Bir şeye ihtiyaç olduğunda o şeyin en fazla satıldığı yere, piyasasına gitmemiz gerekiyor. Kümelenmek aynı iş kolunda ticari faaliyet yürüten, nihai ürüne yedek parça temin eden firmaların bir araya gelmesidir” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Gücümüzü, çabamızı, küçümsemeyecek bir araya geleceğiz. Üniversitemiz, sanayimiz bir araya gelecek. Bir şey üretirken bunu sadece kendiniz için değil de memleketimiz için üretildiğinin bilincinde olarak işbirliği halinde çalışmanız önemli” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada,“Ünye’de halen bir OSB’miz yok. OSB ile ilgili Cevizdere mevkiindeki yeri Büyükşehir Belediyesi olarak biz yaklaşık 2,5 milyon nakit ödeme yapmak suretiyle aldık. DSİ’den gelecek yazıyla birlikte muhtemelen 10 günlük süre içinde Ordu bölge ve Ünye bağlantılı hiçbir sorun kalmayacak. Bakanlık tarafından kamulaştırma işlemleri başlamış olacak. Ordu’da Altınordu ilçesinde ve Fatsa ilçesinde olmak üzere 2 tane OSB bulunuyor. 3 tanede birbiriyle hızlı şekilde rekabet eden OSB teşebbüsleri var. Bu teşebbüsler içinde hedefe en yakın olan şu anda Ünye’deki OSB” diyerek, OSB konusundaki gelişmeleri paylaştı.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor ise “Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla OSTİM Yönetim Kurulu Başkanımızı ve Yönetim Kurulunu davet ettik. Bizi kırmadılar, kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca aramızda yaklaşık 60 tane Sanayici işadamımız var. Kendilerini, konuyla çok yakından ilgili oldukları için davet ettik. OSTİM Yönetim Kurulu Başkanımızın OSTİM’de yaptığı çok güzel örnek çalışmaları var” dedi.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, yaptıkları başarılı çalışmaları aktararak, “Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızın davetiyle Ünye’de Bulunuyoruz. Biz bir Sanayi bölgesiyiz. Bizim bulunduğumuz bölgede yaklaşık 5 bin 200 işletme bulunuyor. Üretimle ticaretle uğraşan ve yapılan bu üretimleri bütün dünya firmaları ile rekabet yapabilen, bütün bunları dünyada satabilen firmalar var. Biz firmalarımızın ayakta kalmalarını ve bir adım öte gidip, gelişmelerini sağlamak amacıyla Üniversite ve bilim adamlarımızdan destek alarak, sanayici işadamlarımızı bir kümelenmeye tabi tuttuk. Bu anlamda da Havacılık, Medikal, Enerjiyi, iş ve inşaat makinelerini, uçak ve raylı sistemler konularını kendimize alan olarak belirledik” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız