HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Kasım 2017 Pazar Saat: 12:23

"Uyuşturucuyla mücadelede sokaklarda olmalıyız"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, uyuşturucuyla mücadele konusunda sporun gücüne dikkati çekti.
"Uyuşturucuyla mücadelede sokaklarda olmalıyız"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, uyuşturucuyla mücadele konusunda sporun gücüne dikkati çekti.

Bağımlılıkla mücadelenin öncelikleri arasında yer aldığını vurgulayan Bakan 
Osman Aşkın Bak,  "Uyuşturucu kullanımı ortamı tüm dünyada kötüye gidiyor. Yaş düşüyor, kolay ulaşılıyor. Bunun en önemli önleyicisi spor. Birey yalnız kaldığı zaman uyuşturucuya yönelir. Burada sporun gücünü kullanmak gerekiyor." şeklinde görüş belirtti.

Bakan 
Osman Aşkın Bak, sporun daha geniş kitlelere yayılması durumunda sağlık harcamalarında da önemli tasarruf sağlanacağına işaret ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Yaptığınız 1 liralık yatırım size 5 lira olarak geri dönüyor. Spor yapan gencimiz öncelikle sağlıklı bir vücuda sahip oluyor. Spora yaptığımız bu yatırımlar, sağlık, güvenlik yatırımlarından düşecektir. Temel şeyi unutmamamız lazım; spor, kitlelere, tabana yayılmadıkça zorlanırız. Çok basit bir şey, her gün 10 bin adım atan toplumun yıllık sağlık harcamalarındaki tasarrufu 5 milyar dolar. En basitinden obezite ile mücadelede harcanan rakamları düşünün."

Uyuşturucuyla mücadelede ailelere düşen görevlere de değinen Bakan 
Osman Aşkın Bak, "Sevginin sermayesi yok. Konuşmak yok, evde bir odadan diğer odaya mesaj atıyorlar. Gidip çocuğunuza sarılsanız, dertleşseniz, sermayesi olmayan sevginizi verseniz. Bu değerleri yitirmemeniz lazım." ifadelerini kullandı.

Bakan 
Osman Aşkın Bak, sporun tabana yayılması için okullarda daha fazla spor yapılmasının büyük önem taşıdığını belirterek, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

"Tesislerin içini doldurmalıyız"

2020 Tokyo Olimpiyatları yolundaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan 
Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlarda başarılı olmak için olimpik sporlara yönelik yatırımlarımız var. Federasyonlarımızda çeşitli düzenlenmeler yapacağız. Bazı eksikliklerimiz var. Bir ülkedeki spor başarısı, olimpiyatlarda alınan dereceyle bağlantılıdır. Ayrıca spor kültürün tabana yayılmasıyla bağlantılıdır. Bu iki eksende çalışmamız lazım. Tesisleri yapıyoruz ama bu tesislerin içini doldurmalıyız."

Bakan 
Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlik yanının ön plana çıkarılmasının kendileri açısından önemli olduğuna dikkati çekerek, 
"Bizim geleceğimiz olan gençlere her türlü desteğe hazırız. Bu noktada kapasitemiz var." dedi.
Bakanlık olarak Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile gençlere yönelik programlara destek olduklarını belirten Bakan 
Osman Aşkın Bak, "Bu çerçevede değişik projelere destek veriyoruz. Bu zamana kadar yaklaşık bin 900 projeye, yaklaşık 172 milyon liralık destek verdik. Bu tabi daha da artacak. Çünkü onunla ilgili baktığınızda bağımlılıkla ilgili yaklaşık 204 projeye, 17,5 milyon liralık destek vermişiz." değerlendirmesini yaptı.

Doğu ve Güneydoğu'daki projelere de destek verdiklerini hatırlatan Bakan 
Osman Aşkın Bak, şöyle devam etti:

"Gençlikle ilgili sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz. Gençlerle buluşuyoruz. Onların sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ediyor ve onların projelerine, aktivitelerine destek veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın güçlü olması toplumumuzun da mozaiğini ortaya koyuyor. Bunu milli ve manevi değerlerle örmek gerekiyor. Güçlü bir ülke hayaliyle örmek gerekiyor. Gençlerimize şunu tavsiye ederim. Gençlerimizin bir hayali ve hedefleri olması lazım. Bu hayale ve hedefe ulaşmak için belli bir plan çerçevesinde çalışmamız lazım. Bilişim alanındaki gelişmelerle olsun, biz gençlerimize hedefleri yönünde destek veriyoruz. Onların projelerine açığız. Özellikle gençlerimiz sanal alemde, bizim de o alanda olmamız gerekiyor."


Gençlik ve Spor Bakanı Bakanı Osman Bak, gençlere verecekleri desteklerin artarak devam edeceğini anlatarak, "Uyuşturucuyla mücadelede sokaklarda olmalıyız." dedi.

"Basket sahalarıyla, amatör kulüplerle, sivil toplum kuruluşlarıyla aynı şekilde gençlerimizle de teknoloji alanında bir arada olmamız lazım" diyen Bakan 
Osman Aşkın Bak, görüşlerini şöyle dile getirdi:

"Dünyada yeni bir süreç var kodlama, gençlerimiz de bunun içinde. Gençlerimizin projelerine sivil toplum kuruluşları çerçevesinde destek veriyoruz. Bunu arttırarak devam ettireceğiz. Bu bizim geleceğimiz. Dediğim gibi sadece spor değil, gençlerimizin ülkenin gelişmesi için özellikle de girişimcilikleri çok önemli. Bir gencimizin okulu bitirdikten sonra hedefi sadece devlete memur olmak veya işe girmek değildir. Özel sektörde iyi yerlere gelebilmek için kendilerini geliştirmeleri gerekir. Bir kere lisan ve yeni teknolojileri öğrenmeleri avantaj. Çevresiyle ilişkilerinin iyi olması bir anlam taşır."

"Erteleme, üşenme, vazgeçme"

Bakan 
Osman Aşkın Bak, gençlere, hedefledikleri ve planladıkları işleri zamanında ve anında yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Biri işi yaparken ertelemenin çok kötü bir şey olduğunu ifade eden Bakan 
Osman Aşkın Bak, "Erteleme, üşenme, vazgeçme. Bu 3 temel şeye baktığınızda 'yarın yaparım' dediğiniz zaman o işi unutursunuz gider. Bugünün işini yarına bırakma, üşenme ve  erteleme, anında yap. O kadar rahat edersiniz ki. Bir işte planlı olmak ve planlı yapmak işi zamanında yapmak o kadar güzel ki." diyerek sözlerini tamamladı. 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız