HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Haziran 2023 Cuma Saat: 12:10

AMASYA’DA BAŞPEHLİVAN RIZA YILDIRIM

Amasya Belediyesinin ev sahipliğinde Geleneksel Karakucak Güreşlerinde Başpehlivan Ali Rıza Kaya’yı yenen Rıza Yıldırım oldu. Amasya Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 12 Haziran Şehir Stadyumunda yapılan Geleneksel Karak
AMASYA’DA BAŞPEHLİVAN RIZA YILDIRIM

Amasya Belediyesinin ev sahipliğinde Geleneksel Karakucak Güreşlerinde Başpehlivan Ali Rıza Kaya’yı yenen Rıza Yıldırım oldu.

Amasya Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 12 Haziran Şehir Stadyumunda yapılan Geleneksel Karakucak Güreşine yaklaşık 700 pehlivan katıldı.

Farklı kilo ve yaşlarda sahaya çıkan pehlivanlar kıran kırana mücadele etti. Protokolün yanı sıra güreşlere ilgi de oldukça fazlaydı. Finalde ise başpehlivanlardan Ali Rıza Kaya ve Rıza Yıldırım karşı karşıya geldi.

Ali Rıza Kaya’yı yenerek başpehlivan olan Rıza Yıldırım, “Elhamdülillah burada bize birincilik nasip oldu. Diğer güreşen, bize destek veren bütün arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Önümüzde Kırkpınar var, yağlı güreş yapıyorum. Aynı zamanda minder güreşinde liglerde güreşiyorum. Zaten biz minder tabanlıyız. Önümüzdeki Kırkpınar’da çok favori adam var. Kürsü yapacağım desem burada palavra atmış olurum. Yağlı güreş bizim için biraz daha farklı yani. Karakucak’ta iddialıyız ama yağlı güreşte şuan zor görünüyor.” dedi.

Öte yandan Başpehlivan olan Rıza Yıldırım kupa, madalya ve kemerini Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik ve Dünya Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir’in elinden aldı.

 

 

Anahtar Kelimeler : AMASYA’DA, BAŞPEHLİVAN, RIZA, YILDIRIM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız