HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Ocak 2017 Cumartesi Saat: 09:22

“Eğitimde İş Birliği” Protokolü de imzalandı

Ordu Üniversitesi ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “Eğitimde İş Birliği” Protokolü İmzaladı. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ı Üniversitenin İlahiyat Fak
“Eğitimde İş Birliği” Protokolü de imzalandı

Ordu Üniversitesi ile Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında “Eğitimde İş Birliği” Protokolü İmzaladı.

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ı Üniversitenin İlahiyat Fakültesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki “Eğitimde İş Birliği” protokolünü imzalamak amacıyla makamında kabul etti.

Bu protokolle birbirine kaynak teşkil eden kurumların eğitimde iş birliği yaparak tüm temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması hedefleniyor.

Ayrıca akademisyenlerin ve öğretmenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi, din eğitimi ve öğretiminde ortak aklın verilerinden yararlanılması amaçlanıyor.

İmzalanan protokol sonrasında açıklama yapan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, “ Ordu Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında imzalanan genel bir protokolümüz vardı. Bu protokol kapsamında Üniversitemizindiğer fakülteleriyle de İl Müdürlüğümüz arasında yardımcı protokoller imzalamaktayız.

Bugün de Milli Eğitim Bakanlığımızın tavsiyeleriyle Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili olması sebebiyle Sayın Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile protokolü imzalamak üzere birlikteyiz. Üniversiteyle olumlu ve yapıcı bir iş birliğimiz var. Sayın Rektörümüz bize her zaman yakın alaka gösteriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Evrensel bilime olan katkılarının yanı sıra bölgesel sorunların giderilmesinde de önemli katkılar sağlayan üniversitelerin tüm il milli eğitim müdürlüklerince ortaklaşa gerçekleştireceği Eğitim İşbirliği Protokolü’nün ilk ve orta öğretim düzeyindeki eğitim sistemine önemli kazanımlar sağlayacağı kanaatindeyim.

Ordu Üniversitesi ilindeki ve bölgesindeki bütün kurumlarla bu tür protokoller imzalayarak ortak iş birlikleri yoluyla projeler üretiyor. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle önceden yürüttüğümüz birçok iş birliği programı mevcut. Milli Eğitim Müdürlüğünün bütün çıktıları aslında üniversitelerin girdileri şeklinde düşünülmelidir. Bugün de imzaladığımız protokolle o çıktılara yardımcı olmak ve onların çok daha iyi bir şekilde üniversitelere girmesi amacına yönelik bir protokol imzaladık.

Üniversitemiz bütün kurum ve kuruluşlara her türlü katkı ve desteği sağlayarak iş birliklerine devam edecektir.Böylesi bir işbirliği ile eğitim sistemindeki niteliğin artmasına vesile olmaktan ve ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine hizmet etmekten duyduğumuz kıvancı belirtmek isterim.İmzalanan protokolün kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. “ şeklinde konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız