HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Mart 2017 Pazar Saat: 10:47

KYK, Gençlere 28 Şubat’ı Anlattı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç
KYK, Gençlere 28 Şubat’ı Anlattı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, programın açılışında yaptığı konuşmada, "28 Şubat, size en yakın olan, hayata geçmiş, sokağa tankın çıkmış olduğu bir darbe girişimiydi. 'Post-modern' derler ama bal gibi de darbe girişimiydi." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Çağatay Kılıç, bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat sürecinin milletin iradesiyle bertaraf edildiğini kaydederek, “Bin yıl süreceği söylenen bu 28 Şubat girişimi, 20’inci yılına geldi. 20 yıl bile sürmedi. Milletin iradesinden dolayı sürmedi. Milletin iradesiyle işbaşına gelen sivil bir hükümet ve onun liderinin dik duruşu sayesinde sürmedi” diye konuştu.

 

27 Nisan'da birilerinin bir şeyler kaleme alıp internette yayınladığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Fakat o zamanki Başbakan şimdi Cumhurbaşkanımız, milletten aldığı güçle, şapkasını alıp gitmedi, dik durdu. 'Biz hiçbir yere gitmiyoruz.' dedi. Bertaraf edildi. Sonra 15 Temmuz geldi. 200'den fazla vatandaşımız şehit, 2500'den fazla vatandaşımız gazi oldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) içine kendini gizlemiş ve FETÖ Terör Örgütü yapılanmasıyla, ülkemize kara günler yaşatmak isteyenler geri geldi. Çok şükür milletimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına cevap vererek sokağa çıkmasıyla, demokrasisine, hukukuna sahip çıkmasıyla başarılı olamadı." diye konuştu.

 

Türkiye'de, gazete manşetiyle, haberlerde söylenenlerle gündem belirleme günü ve zamanının geçtiğini vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, “Türkiye'nin gündemini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları belirler, ülkenin geleceğine de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı karar verir." dedi.

15 Temmuz gecesinden önce, "Türk gençliği acaba geleceğini korumak noktasında yeterince hassasiyet içerisinde mi?" şeklinde yorumlar yapıldığının altını çizen Bakan Kılıç, şöyle devam etti: 

 

"Bu noktada biz 'Gençliğimize güveniyoruz.' diyorduk. Gururla söylemeliyim ki, 15 Temmuz gecesi bizim bir şey söylememize gerek kalmadı. Gençliğimiz zaten cevabı verdi. Biz her zaman inanıyoruz ki; Asım'ın Nesli her zaman geleceğine sahip çıkacaktır."

 

“28 Şubat’ta KYK yurtları karalandı”

 

Panelin açılışında KYK Genel Müdürü Sinan Aksu da öğrencilere hitap etti. “O dönemin baskıcı uygulamalarına karşı çıkan birisi olarak konuşuyorum.” diyen Aksu, "28 Şubat’ı üniversite çağlarında yakinen yaşadım. 28 Şubat sonrasında yaşanan birçok hareketin temelinde 28 Şubat’ın olduğunu hep beraber gördük. O yüzden bu olayın yani 28 Şubat’ın iyi bilinmesi gerekiyor. 28 Şubat öncesi ve sonrası devlet kurumları özellikle Kredi ve Yurtlar Kurumu karalandı. 'Evladınızı devlet yurduna verirseniz evladınız dinsiz olur' diye karaladılar, insanları korkuttular. Bu olaydan FETÖ açıkça kendine alan yarattı, öğrencileri kendi yurtlarına çekti. Devlet eliyle din eğitimi engellenince insanımız merdiven altı diye tabir edebileceğimiz yerlerde bu ihtiyacını gidermek zorunda kaldı ve bu yerlerde insanlarımıza kendi amaçlarınca, kendi görüşlerinde eğitim verdiler. Genç kardeşlerim, size tavsiyem 28 Şubat’ı iyi öğrenin." diye konuştu.

 

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da katıldı

 

Panelde Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, tarihçi yazar Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ile 28 Şubat mağduru Konya Buhari Kız İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Safinaz Khan, birer konuşma yaptı ve öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

 

Panelin ardından sanatçı Mustafa Cihat da mini bir konser verdi. 

 

Anahtar Kelimeler : KYK, Gençlere, 28, Şubat’ı, Anlattı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız