HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ocak 2017 Salı Saat: 09:21

SOĞAN VE SARIMSAĞI ÇİĞ TÜKETİN

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Dyt. Büşra Akşit sebze tüketilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Diyetisyen Akşit; açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Günlük 3 ya da 5 porsiyon sebze tüketilmesi sağlık açısından büyük ö
SOĞAN VE SARIMSAĞI ÇİĞ TÜKETİN

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Dyt. Büşra Akşit sebze tüketilmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Diyetisyen Akşit; açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Günlük 3 ya da 5 porsiyon sebze tüketilmesi sağlık açısından büyük önem taşır. Bunun büyük kısmının çiğ ya da az  pişmiş sebzelerden karşılanması önerilmektedir. Çiğ sebzelerin vitamin ve mineral oranı pişmiş olanlardan daha fazladır. Pişirilmiş soğan ve sarımsak kükürtlü yapısını kaybettiği için herhangi bir yararı da olmamaktadır. Bu nedenle çiğ olarak tüketilmelidir. Yapraklı sebzelerin pişirilmeden yenilmesi de vücut için çok yararlıdır. Kişinin herhangi bir mide ve bağırsak sorunu yoksa brokoli, karnabahar ve lahana gibi sebzeler de çiğ tüketilmelidir. Şişkinlik, gastrit ve ülser şikayeti olanların çiğ tüketimden uzak durması gerektiğini de unutmamalıdır.

KABUKLARIYLA YENEN MEYVENİN VİTAMİN DEĞERİ YÜKSEK

Çiğ sebze ve meyveler, özellikle koyu yeşil yapraklı sebzelerin ısı işlemi görmeden yenilmesi, daha çok C vitamini, antioksidan madde, mineral ve yüksek posa içeriği demektir. Dolayısıyla bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi daha fazladır. Meyvelerin de suyunun sıkılması ya da kompostosu yerine kabukları ile birlikte çiğ olarak yenilmesi vitamin ve posa açısından önemlidir.

KIZARTMA OLMAYAN MEZELER SAĞLIK İÇİN BİREBİR

Sofraları süsleyen birbirinden leziz mezeler, ağır kalori içerdikleri için tüketilmesi pek önerilmemektedir. Ancak bu mezeleri, içeriğinde yapılacak küçük değişikliklerle vitamin deposu ve düşük kalorili sağlıklı yiyecekler haline getirmek mümkündür. Yoğurtla karıştırılan, içine az miktarda zeytinyağı konulan ve çörek otu ya da keten tohumu ile renklendirilen bir semizotu salatası sağlık kaynağıdır. Kızartmalardan uzak durulduğu ve çiğ sebzelerin ağırlıkta kullanıldığı soğuk mezeler bağışıklık sistemi için oldukça yararlıdır.

TATLI YERKEN SAĞLIKLI KALMAK MÜMKÜN

Vücudun şeker ihtiyacı dikkatli bir şekilde karşılanmalıdır. Çünkü şeker, vücut direncini olumsuz etkilemekte, bağışıklık sistemini zayıflatmakta ve fazla tüketildiği takdirde hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Tatlı krizlerini kolay atlatmak için doğal içerikli kuru meyvelerden oluşturulmuş atıştırmalıklar tercih edilmelidir. Yulaf, gün kurusu kayısı, hurma, bir su bardağı kadar çekilmiş ceviz, fındık, badem, elma rendesi, toz tarçın, iki yumurta akı ve süt ile oluşturulan kulak memesi kıvamındaki hamur, 10-15 dakika pişirilip, ara öğünlerde tüketilebilir. Bu karışım, hem tatlı ihtiyacını karşılar hem de bağışıklık sistemini destekler.

Anahtar Kelimeler : SOĞAN, VE, SARIMSAĞI, ÇİĞ, TÜKETİN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız