HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Mart 2017 Çarşamba Saat: 10:00

“HASTANEME DOKUNMA!”

‘BU SESE KULAK VERİN’ DİYEN SES:
“HASTANEME DOKUNMA!”

KESK’e bağlı SES Ordu Şubesi, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Ordu Devlet Hastanesi önünde tepki eylemi düzenledi. Düzenlenen eyleme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Atilla Şahin ve CHP İl yönetim kurulu üyeleri de destek verdi.

SES Platformu adına burada basın açıklaması yapan Ahmet Kadıoğlu ise şunları söyledi; “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı ve bizler yıllardır 14 Martları Bayram olarak kutlayamıyoruz.

Türkiye sağlık ortamında şiddet her geçen gün etkisini artırıyor. 1988 yılında Dr. Edip Can Kürklü, 2005 yılında Dr. Göksel Kalaycı, 2012 yılında Dr. Ersin Arslan, 2015 yılında Dr. Kamil Furtun ve Dr. Aynur Dağdemir çalıştıkları sağlık ortamında uğradıkları şiddet nedeniyle, 2012 yılında Dr. Melike Erdem ise, SABİM hattı üzerinden oluşturulan şiddetin, yoğun psikolojik baskı ortamının sonucunda yaşamını yitirdi. 5 yıllık (14 Mayıs 2012-08 Şubat 2017) dönemde " Beyaz Kod"a 46 bin 361 başvuru yapılmış. Bunlardan 12 bin 489'unun fiziksel, 31 bin 513'ünün sözel saldırı olduğu belirlendi.

Başvuranların 27 bin 332 hekim, 19 bin 29'u hekim dışı sağlık çalışanı. Son 9 ay içinde ise 6 bin 992 sağlık çalışanı şiddete uğramış. Şiddete uğrayan sağlık çalışanlarından 4 bin 403'ünün hekim olması dikkati çekti. Yapılan başvurulara göre, son 9 ayda sağlık çalışanlarının 642'si fiziksel şiddete, 5 bin 165'i sözel şiddete ve 1185'i de hem sözel hem de fiziksel şiddete uğradı. Günde 100 hasta bakan bir hekiminin 101. Hastası kim olmak ister? Yine günde 100 hasta bakan bir hekim hastasına ayrığı süre 3 dakikayı geçemez. Böyle bir sağlık sisteminde ortaya çıkan sorunlarının sebebi olarak biz sağlık emekçilerini kimse göstermesin.

Biz sağlık çalışanları olarak can güvencemizin, iş güvencemizin, ücret güvencemizin, gelecek güvencemizin olduğu bir ortama çalışmak istiyoruz. Bugün yerelimizde yaşadığımız ve sadece biz çalışanları değil Ordu halkını yakından ilgilendiren bir sorunumuz var. Bu sorun nedir diye sorarsanız? Ordu Devlet Hastanesinin yıkılmasının gündeme gelmesidir. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Ordu'ya 800 yataklı son teknoloji ve muazzam bir Şehir Hastanesi inşa edeceğiz" diye Şubat ayının başında bir açıklama yaptı.

Bu açıklamada Ordu'ya 'Şehir Hastanesi' müjdesi!" diye ulusal basında yer bulmuştur. 10 gün sonrasında Ordu il sağlık Müdürü'nün; şehir hastanesinin yapılmasının ardından Ordu Devlet Hastanesi ve Eğitim Araştırma Hastanesinin yıkılacağını açıklayan " bir haber yerel basında yer almıştır. Bu durumlarla ilgili olarak şuan için netleşen bir şey yoktur ancak açıklamalar geçerliğini korumaktadır. Ordu Devlet hastanesinin yıkılacağı haberini biz sağlık çalışanları talihsiz bir hadise olarak karşılamaktayız. Hem çalışanlar açısından hem de hizmet alanlar açısından kaygı vericidir.

İlimiz Altınordu ilçesinde mevcut yatak sayısı zaten 750-800 arasında iken mevcut hastaneleri kapatıp tek bir hastane yapılması ve yeni hastanın yatak sayının 800 olarak açıklaması ilçemizdeki yatak sayısı sorununu çözmemektedir. İlçernizde 2. Basamak bir sağlık kuruluşunu kapatıp her türlü tedaviyi 3. Basamağa bırakmak ayrı bir sorun ve tartışma konusudur. İlçemizde iki ayrı kamu hastanemizin teke indirilmesi hem çalışanlar hem de hizmet alanlar açısından çeşitli sorunlarını beraberinde getirecektir.

İlimizde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı için il dışına hasta sevkleri yaşanmaktadır. İlimizden Van, Adana, Elazığ gibi uzak yerlere hasta sevki yapılmak zorunda kalınmakta hem hasta hem de hasta yakınları mağdur olmaktadır. Bu konu ile ilgili olarak yerel basında da haberler yer almaktadır. Ayrıca İlçemizdeki mevcut hastanelerinin ulaşım sorunu var bu yüzden şehir dışına taşımak gerekiyor gibi söylemler bizim için suni gündemlerdir. Ordu ili ve bölge için önemli bir yere sahip olan Ordu Devlet hastanesin yıkılmasına Hayır diyoruz. Hastanemize dokunma diyoruz. Yetkililerden bu konu hakkında açık ve net bir açıklama yapmalarını bekliyoruz.

Bugün burada yapmış olduğumuz açıklama bir başlangıçtır. Bizlerin Ordu Devlet Hastanesinin kapatılmaması için sonuna kadar mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasının. Biz( Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ,) SES Ordu Şubesi olarak ilimize yapılmak istenen her türlü kamusal sağlık yatırımını destekleriz. Kimse bize ve burada yatığımız açıklamaya katılanlara; bunlar ilimize hastane yapılması, ilimize yatırım gelmesini istemiyorlar diye karalama yapmasın. Bizler ilimize 800 yataklı yapılmak istenen şehir hastanesin Üniversite Hastanesi kapsamına alınarak acilen yarından itibaren yapılmasını istiyoruz ve destekliyoruz.

İlimizde bir Tıp Fakültesi var ancak hastanesi yok bu sene ilk mezunlarını verecekler şimdiye kadar İlimize bir Tıp Fakültesi Hastanesi yapılmamasının birinci derede sorumluları mevcut iktidar, onun yereldeki temsilcileri, üniversite yönetimi, sağlık alanında atanan yöneticilerdir. Ordudaki tüm siyasi parti temsilcilerine, iktidar ve muhalefet milletvekillerine, belediye başkanlarına sesleniyoruz. Ordu devlet hastanesi kapanırsa Ordu ve Ordulu kayıp eder. BU SES'E KULAK VERIN...” (Ordu Yeni Haber)

Anahtar Kelimeler : “HASTANEME, DOKUNMA!”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız