HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Aralık 2021 Pazartesi Saat: 09:04

“EKONOMİK KRİZ İŞÇİ VE EMEKÇİLERİ ETKİLİYOR”

Ordu’da Emek Partisi ve Sol Parti, düzenledikleri panelde mücadele birlikteliğinin yalnızca seçime dayalı olmaması gerektiği vurgulandı. Emek Partisi ve Sol Parti’nin birlikte düzenledikleri panele Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akde
“EKONOMİK KRİZ İŞÇİ VE EMEKÇİLERİ ETKİLİYOR”

Ordu’da Emek Partisi ve Sol Parti, düzenledikleri panelde mücadele birlikteliğinin yalnızca seçime dayalı olmaması gerektiği vurgulandı. Emek Partisi ve Sol Parti’nin birlikte düzenledikleri panele Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve davetliler katıldı.

Panelde ilk konuşmayı Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz yaptı. Akdeniz, seçimlerce tek halk tek vücut halinde davranmalıdır diyerek, “Ekonomik kriz işçi ve emekçileri etkiliyor. Halkı seçimde her şey düzelecek deyip bekleme odasına hapsedilmesi kabul edilemez. Artık sokaklar, meydanlar, salonlar hareketlenmeli. Mücadele büyütülmeli. Böyle bir mücadele seçimi de sandıkların güvencesini de sağlar” dedi.

 Sosyalistlerin, emek ve demokrasi, güçlerinin bir araya gelip görüşmelerine de değinen Akdeniz, “Görüşmeler sürüyor. Bu görüşmeler seçim ittifakı biçiminde daraltılacak görüşmeler değil. Sınıf mücadelesini büyütmek, seçim sonrası da nasıl bir mücadele edileceği konusunda bir değerlendirmedir. Tabi ki seçim sürecinde ittifakları da gündeme alacaktır. Bizler tüm halk kesimlerinin partilerle sınırlı olmayan bir birlikteliğini önceliyoruz” diye konuştu.

Karadeniz bölgesindeki fındık üreticilerinin deneyimine de değinen Akdeniz, “2006 yılında Ordu’da büyük fındık mitingi yapıldı. Halk bir araya gelince neler yapılacağı görüldü. Yeniden halkın örgütlü mücadelesini örebiliriz. Mücadele etmeden kazanım olmayacağını da bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de sosyalistlerin yeniden bir atılım yapması gerektiğini ve ekonomik krizin geldiği aşamadan söz ederek, “İktidara gidici rahatlığıyla bakmamak gerekir. Gidecekler rahatlığına düşmeyelim. Bu iktidarın elinde tüm olanaklar varsa o zaman mücadeleyi her yerde örgütlü mücadeleyi örgütlemeliyiz. 

Bir kez yenildiler, yeniden yenilebilir. Referandumda yenildiler, İstanbul seçimlerinde yenildiler.  Çünkü sandıklar etrafında örgütlü bir güç vardı. Bunu yeniden başarabiliriz. Örgütlü halk muhalefetini teşvik etmek zorundayız. Halkı bekleme odasında tutmak yanlış. Kendi hakkı için örgütlenmeyen, mücadele etmeyen toplum kazanamaz. 

Bekleyin diyerek siyaset olmaz. Örgütlü halk mücadelesini teşvik etmeliyiz. Türkiye’nin sosyalist sola nefes kadar ihtiyacı var. Sosyalist sol hareketlenmeye başladı. Ciddi bir devrimci potansiyel var. Bunu halkı örgütlü hale getirerek ortaya çıkaracağız” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız